ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης: Καταπνίγονται αποζημιώσεις και αντιπλημμυρικά έργα και στην Αργολίδα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:46:00 μ.μ. | |
Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης: Καταπνίγονται αποζημιώσεις και αντιπλημμυρικά έργα και στην Αργολίδα (βίντεο)
Τη λογική «κόστους - οφέλους» στα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και τη μη αποζημίωση των πλημμυροπαθών από το λεγόμενο Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο στη συζήτηση για τις «πλημμύρες στην Ευρώπη».

Τόνισε ιδιαίτερα την πρόσφατη απάντηση της Ευρ. Επιτροπής σχετικά με τις καταστροφικές πλημμύρες στην Εύβοια, στη Φθιώτιδα, στην Κορινθία, στην Αργολίδα, στη Λακωνία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας στις 29-30 Σεπτέμβρη όπου και με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν προβλέπεται καμία αποζημίωση για τους πληγέντες.

Η αρμόδια επίτροπος Κ. Κρέτσου στην ομιλία της κρύφτηκε πίσω από τις ισχύουσες διατάξεις του κανονισμού του Ταμείου Αλληλεγγύης -που ΕΕ και κυβερνήσεις έχουν υιοθετήσει κατ’ επιταγήν των επιχειρηματικών ομίλων και με μόνο κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος- για να δικαιολογήσει τον προκλητικό αποκλεισμό ανάμεσα σε άλλα των οικογενειών θυμάτων από τις αποζημιώσεις. Ανέφερε δε αόριστα ότι θα μπορούσε αυτό το ζήτημα να εξεταστεί στο μέλλον.

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Ένα χρόνο μετά τη Μάνδρα, 160 περιοχές είναι σε κίνδυνο για νέα πλημμύρα, ενώ στο Μάτι όσο και αλλού οι κάτοικοι είναι ανοχύρωτοι μετά τις πυρκαγιές. Σε Ερώτησή μας η Κομισιόν καλύπτει πλήρως έρευνα που η ίδια χρηματοδότησε και κατέληγε στο προκλητικό συμπέρασμα ότι εάν και άδικο είναι "οικονομικά αποδοτικότερο" να προστατευθούν οι εύπορες οικογένειες ή εργοστάσια από το να προστατευθούν οι φτωχοί, αφού η δικαιοσύνη -λέει- δεν περιλαμβάνεται στην ανάλυση "κόστους - οφέλους". Βεβαίως, γιατί τα αντιπλημμυρικά δεν έχουν διόδια, εισιτήρια, πελάτες "με το κεφάλι" ή πωλήσεις "με το κομμάτι", γι’ αυτό και δεν προτιμώνται και δεν ιεραρχούνται.

Την ίδια στιγμή καμία αποζημίωση δεν προβλέπεται από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τους ίδιους τους πληγέντες με τα γνωστά άπιαστα όριά του. Η Κομισιόν και με ευθύνη της κυβέρνησης δεν προβλέπει καμία αποζημίωση ούτε για τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες σε Στερεά, Εύβοια και Πελοπόννησο. Αυτό απάντησε σε Ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ.

Ο λαός να εναντιωθεί στο κριτήριο του καπιταλιστικού κέρδους και με την πάλη του να απαιτήσει άμεσες 100% αποζημιώσεις για τους πληγέντες, ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης και πρόληψης».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ