ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Γ. Μανιάτης: Η πολιτική παράνοια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:28:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης: «Η πολιτική παράνοια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»
Ο Γ. Μανιάτης μιλώντας σήμερα στη Βουλή ως εισηγητής της ΔΗΣΥ στο νσχ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την Ενσωμάτωση Ευρωπαϊκής Οδηγίας για Προστασία από Κυβερνοεπιθέσεις, άσκησε γι ακόμη μια φορά αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση.


Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε: 

1. Στη συγκεκριμένη Οδηγία, υπενθυμίζοντας ότι είχε ξεκινήσει από το 2013-2014, 

2. στον πανευρωπαϊκό φορέα κατά των Κυβερνοεπιθέσεων ENISA, που η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη είχε καταφέρει να φέρει στην Ελλάδα (Ηράκλειο Κρήτης) το 2003-2004, 

3. στην εκστρατεία λάσπης κατά του Κ. Σημίτη, λέγοντας ότι πρόκειται για ενσυνείδητη επίθεση από τα υπόγεια του Μαξίμου απέναντι στον Πρωθυπουργό της Ευρώπης, του εκσυγχρονισμού, των μεγάλων έργων της χώρας, 

4. στο πολιτικό πλαίσιο παράνοιας, στο οποίο ζούμε κι αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο σκάνδαλο των 600.000.000€ του Ελ. Βενιζέλος, στο σκάνδαλο του Θριάσιου, στο σκάνδαλο του εμπορίου όπλων, της χρηματοδότησης από τον Σόρος, κ.ά., 

5. στην Πρόταση Νόμου του ΚΙΝΑΛ, για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τη δημιουργία ενός ισχυρού κράτους πρόνοιας, 

6. στο ότι η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καταστρέφει κι εξαφανίζει τις περηφάνιες των ελληνικών Πανεπιστημίων και της ελληνικής νέας γενιάς, 

7. στην Ευφυή Γεωργία, λέγοντας ότι αποτελεί το μέλλον της Γεωργίας, 

8. στην Απόρριψη του έργου «Αναβάθμιση υποδομής δημοσίου κλειδιού του ελληνικού δημοσίου», προϋπολογισμού: 1.487.000€.

Ακολουθούν σημεία της τοποθέτησης του Γ. Μανιάτη:
  1. Οδηγία: Χαρακτήρισε την οδηγία, πολύ καλή, δεδομένου ότι έχει ως στόχο να προωθήσει την Κυβερνοασφάλεια και να βοηθήσει, ώστε να αποτρέπονται Κυβερνοεπιθέσεις σε μεγάλα συστήματα πληροφοριών και μεγάλα δίκτυα επικοινωνιών. «Επειδή πρόκειται για μια Οδηγία που είχαμε δουλέψει εμείς από το 2013-2014, ως ΠΑΣΟΚ, την υπερψηφίζουμε», είπε.
  2. ENISA: Ως πιο ενδιαφέρον άρθρο της συγκεκριμένης Οδηγίας, χαρακτήρισε αυτό που αναφέρεται στο ποιος είναι ο αρμόδιος πανευρωπαϊκός φορέας για την προστασία τόσο της χώρας μας και των συστημάτων μας, όσο και των υπολοίπων κρατών – μελών της Ε.Ε. από Κυβερνοεπιθέσεις. «Πρόκειται για τον πανευρωπαϊκό φορέα, ENISA, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο Ηράκλειο Κρήτης από την εποχή της κυβέρνησης του Κ. Σημίτη, το 2003-2004. Η τότε κυβέρνηση του Κ. Σημίτη, κατάφερε κι έφερε στην Ελλάδα τον ENISA, που σήμερα του δίνουμε ακόμη περισσότερες αρμοδιότητες, γιατί έχει τεκμηριώσει εν τοις πράγμασι πια τη σπουδαιότητά του», είπε χαρακτηριστικά.
  3. Εκστρατεία λάσπης κατά του Κ. Σημίτη: Αναφερόμενος στην εκστρατεία λάσπης κατά του Κ. Σημίτη, είπε ότι πρόκειται για ενσυνείδητη επίθεση από τα υπόγεια του Μαξίμου απέναντι στον Πρωθυπουργό της Ευρώπης, του εκσυγχρονισμού, των μεγάλων έργων της χώρας και πρόσθεσε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή που ελέγχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Κ. Σημίτη, είναι διορισμένη από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, η επικεφαλής διορίσθηκε από την εγκαταβιούσα αυτό τον καιρό στο Μέγαρο Μαξίμου κα Βας. Θάνου και τα υπόλοιπα μέλη διορίζονται από τους υπουργούς. Δεν πρόκειται για Αρχή της δικαιοσύνης, αλλά για Αρχή της κυβέρνησης. 
    Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αλλαγή της σύνθεσης της Επιτροπής Ελέγχου του Πόθεν Έσχες των πολιτικών και άλλων προσώπων, η οποία μέχρι τις 30.10.2018 είχε 9 μέλη και με νομοθεσία της σημερινής κυβέρνησης, στο τέλος Οκτωβρίου (ν.4571/2018, άρθρο 5), προστέθηκαν 2 μέλη κι αντικαταστάθηκε ένα μέλος, αυτό του Συνηγόρου του Πολίτη με τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, κα Μαρία Παπασπύρου, η οποία έχει τη γνωστή σχέση με τον κ. Τζανακόπουλο.
  4. Πολιτικό πλαίσιο παράνοιας: Παράνοια χαρακτήρισε ότι συνιστούν τα ακόλουθα:
  • δήθεν πανηγυρισμοί εκ μέρους της κυβέρνησης, όταν το δεκαετές ομόλογο έχει ξεφύγει πάνω από το 4,68%, ο ΤΙΤΑΝ, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ και η COCA COLA, έχουν φύγει από την Ελλάδα, κ.ά.
  • έξοδος των 3 συστημικών τραπεζών από το δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης,
  • κίνδυνος απώλειας εργασίας των 5.000 εργαζομένων της Eldorado, γιατί η κυβέρνηση, παρά τις 17 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και την πρόσφατη απόφαση της διαιτησίας, δεν τους δίνει την άδεια για να συνεχιστεί η επένδυση,
  • «Ελληνικό», δεν έχει γίνει ούτε μία δράση εδώ και 4 χρόνια,
  • Σκάνδαλο 600.000.000€ για την παραχώρηση για 20 χρόνια του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος,
  • Σκάνδαλο στο Θριάσιο,
  • Σκάνδαλο στη ΔΕΠΑ,
  • Σκάνδαλα με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα,
  • Σκάνδαλο με την κατάτμιση του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος,
  • Σκάνδαλο με τα όπλα που επρόκειτο να πουληθούν στη Σαουδική Αραβία
  • Σκάνδαλο, που αμίλητος κ ακούνητος ο κ. Τσίπρας άκουσε, ότι ο κ. Σόρος λάδωσε την κυβέρνησή του μετά από καταγγελία του κ. Καμμένου. 
    Αυτή είναι η Ελλάδα στην οποία η σημερινή κυβέρνηση θέλει να μας πείσει ότι όλα πάνε καλά, αλλά ταυτόχρονα είναι και η Ελλάδα των 5.000.000 κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, των 30.000 πλειστηριασμών κατοικίας, της άρσης προστασίας της α΄ κατοικίας από το νόμο ΠΑΣΟΚ του 2010, η Ελλάδα του κ. Τσίπρα με τις 130.000 αποποιήσεις κληρονομιών, κ.ά.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγυρίζει που θα ξεψηφίσει την περικοπή των παλαιών συντάξεων, που μόνη αυτή ψήφισε
  1. Πρόταση Νόμου ΚΙΝΑΛ για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τη δημιουργία ενός ισχυρού κράτους πρόνοιας: «Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κα Φώφη Γεννηματά, περιέγραψε σε όλο του το φάσμα το πλαίσιο για το οποίο δεσμευόμαστε ότι θα κατέβουμε στις επόμενες εκλογές και το οποίο κυρίως μας δεσμεύει πολιτικά και για το μετά τις εκλογές. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε τις απόψεις της κυβέρνησης και της Ν.Δ. για την Πρόταση αυτή», είπε.
  2. Η Ελλάδα διώχνει ξανά τα παιδιά της: Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα τύπου, είπε ότι το Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη του Management, ενώ πέρυσι μας είχε στην 41η θέση από τις 63 χώρες που μελετά, φέτος μας κατατάσσει 3 βαθμίδες πιο κάτω, δηλ. στην 44η θέση από τις 63. Βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια οικονομία, όπου αναμένεται μέσα στον επόμενο χρόνο να δημιουργηθούν 6.000.000 νέες θέσεις εργασίας στα ζητήματα της Κυβερνοασφάλειας. Ευτυχώς, που η ελληνική ζωή δεν περίμενε τα νομοσχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, γιατί σήμερα στην πατρίδα μας, χωρίς να έχει υπάρξει καμία παρέμβαση κανενός από την πολιτεία, υπάρχουν τουλάχιστον 1.500 νέα παιδιά που στηρίζουν τους φορείς μας που δέχονται Κυβερνοεπιθέσεις. Ανήκω στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, όπου το Τμήμα μου, Ψηφιακών Συστημάτων, είχε τη χαρά και την τιμή να «κοουτσάρει» την Εθνική Ομάδα κατά των Κυβερνοεπιθέσεων στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που έγινε τον Οκτώβριο 2018 στο Λονδίνο, όπου η ελληνική ομάδα ήρθε 5η σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτές είναι οι περηφάνιες των ελληνικών Πανεπιστημίων, της ελληνικής νέας γενιάς που η κυβέρνηση θέλει και αυτά να καταστρέψει κι εξαφανίσει.
  3. Ευφυής Γεωργία – Το μέλλον της Γεωργίας: Αναφερόμενος στην Ευφυή Γεωργία, την οποία ο Γ. Μανιάτης χαρακτηρίζει ως το μέλλον της Γεωργίας, για την οποία πραγματοποίησε πρόσφατα σχετική πολύ πετυχημένη εκδήλωση στην Αργολίδα, είπε ότι εδώ και 2 χρόνια στην Αργολίδα, ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Ήρας – Κουρτακίου, παλεύει να υλοποιήσει για 600 αγρότες σε 6.000 στρέμματα εσπεριδοειδών ψηφιακή ευφυή γεωργία με sensors, drones, αυτόματες βάνες, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, κι ακόμη δεν το έχει καταφέρει, γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει στους ΤΟΕΒ Αργολίδας και ολόκληρης της Πελοποννήσου να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά. Τόνισε ότι έχει ζητήσει την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών, προκειμένου να πάψει να ισχύει αυτό. Κατέθεσε γράφημα που δείχνει ότι η Ελλάδα είναι 26ηστις 28 χώρες στον κατάλογο της Ψηφιακής Οικονομίας και Ψηφιακής Κοινωνίας. «Όταν υπάρχει τέτοια κατηγοριοποίηση της χώρας, πάντα χρειάζεται κανείς, μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης, να είναι πιο προσεχτικός», είπε.
  4. Απόρριψη του έργου «Αναβάθμιση υποδομής δημοσίου κλειδιού του ελληνικού δημοσίου, προϋπολογισμού: 1.487.000€»: Η Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Ψηφιακής Πολιτικής, με επιστολή προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στις 01.10.2018, απέρριψε το συγκεκριμένο έργο, γιατί όπως αναφέρεται, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αντί να αναλάβει να εκτελέσει τα καθήκοντα που του αναλογούν, τα αναθέτει για λογαριασμό του σε έναν άλλον, γεγονός που σημαίνει ότι υποκρύπτεται μεταβίβαση εκτέλεσης καθηκόντων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο ακαδημαϊκό δίκτυο. Είπε ότι πρόκειται για τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχτεί η ψηφιακή υπογραφή, η ψηφιακή ανταλλαγή εγγράφων ανάμεσα στους 150.000 φορείς ή πρόσωπα του δημοσίου και κάλεσε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να παρέμβει, γιατί τινάζεται στον αέρα η ψηφιοποίηση, ο εκσυγχρονισμός όλης της δημόσιας διοίκησης.
Τέλος, κατά την τοποθέτησή του στη δευτερολογία, αναφέρθηκε επιγραμματικά σε βασικές προτάσεις που περιλαμβάνονται στην Πρόταση Νόμου και ιδιαίτερα σε όσες αφορούν στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και τη στήριξη των συνταξιούχων.

Δείτε παρακάτω το video της ομιλίας του Γ. Μανιάτη:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ