ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Θοδωρής Κολυδάς: Πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:38:00 μ.μ. |
Θοδωρής Κολυδάς: Πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη (βίντεο)
Από την Πέμπτη και μετά θα επικρατήσει καιρός βορείου ρεύματος στα ανατολικά και νότια. Ο τύπος αυτός καιρού λαμβάνει χώρα όταν υπάρχει αντικυκλώνας στην κεντρική/ανατολική Ευρώπη-Βαλκάνια και χαμηλό στην ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό παρουσιάζεται στον παρακάτω χάρτη για την Πέμπτη.
Ο καιρός βορείου ρεύματος είναι το κατεξοχήν καιρικό μοτίβο της ψυχρής περιόδου και έχει μεγαλύτερη διάρκεια, ένταση και συχνότητα εμφάνισης το χειμώνα. Τη θερμή περίοδο δεν διαρκεί περισσότερο από 1-2 συνεχόμενες ημέρες.
Οι περιοχές που επηρεάζονται είναι κατά σειρά σπουδαιότητας οι εξής: Θεσσαλία (κυρίως η ανατολική και νότια δηλαδή οι νομοί Λάρισας και Μαγνησίας), Βόρειες Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Στερεά (Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα συν της ορεινής Ευρυτανίας), ανατολική Πελοπόννησος (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία και Αρκαδία), Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη ή αλλιώς ανατολικά προσήνεμα). Στο εσωτερικό της περιοχής αυτής υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην κατανομή της νέφωσης και του υετού που τις διαμορφώνουν οι λεπτομέρειες της τοπογραφίας.
Έτσι, οι πλέον ευνοϊκές υποπεριοχές είναι οι ανατολικές περιοχές των νομών Λάρισας και Μαγνησίας, η ορεινή Φθιώτιδα, η Βοιωτία, η ανατολική και βόρεια Εύβοια, η ανατολική και βόρεια Αττική, η ορεινή Κορινθία, οι ανατολικές πλαγιές του Πάρνωνα και οι βόρειες Κυκλάδες
Το βόρειο αυτό ρεύμα θα εξασθενήσει το Σάββατο , καθώς έρχεται από τη Κυριακή χαμηλό από τα Δυτικά
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ