ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Γ. Μανιάτης: Κινδυνεύει η ζωή των γιατρών των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου - Η Κυβέρνηση αδιαφορεί

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:51:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Κινδυνεύει η ζωή των γιατρών των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου - Η Κυβέρνηση αδιαφορεί
Τους σοβαρούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η ζωή των γιατρών των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου, μετά από απρόκλητες και επικίνδυνες επιθέσεις σε βάρος της ζωής τους, αναδεικνύει με σχετική ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της ΔΗΣΥ, καθ. Γ. Μανιάτης. 

Στο κείμενο τις ερώτησης, που απευθύνεται και στον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό και στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κα. Ο. Γεροβασίλη, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Κυρία και κύριε Υπουργέ,

σοβαροί είναι πια οι κίνδυνοι για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των γιατρών των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου, μετά την πρόσφατη επίθεση σε βάρος εφημερευόντων γιατρών στο Άργος, σε συνέχεια αντίστοιχης επίθεσης η οποία είχε προηγηθεί πριν λίγες εβδομάδες σε βάρος γιατρών στο Νοσοκομείου Ναυπλίου.

Είναι πρωτοφανή τα φαινόμενα αυτά, πολύ περισσότερο όταν γίνονται σε βάρος γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να σώσουν τις ζωές συνανθρώπων μας. Τόσο οι γιατροί, όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό των δύο Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου αισθάνονται απολύτως απροστάτευτοι, αφού απέναντί τους έχουν μια Κυβέρνηση η οποία δείχνει να ανέχεται κραυγαλέες πράξεις βιαιότητας και ανομίας σε όλους τους χώρους, από τα Πανεπιστήμια και τις Πρεσβείες, μέχρι τη Βουλή και τα σχολεία.

Κυρία και κύριε Υπουργέ,

η καθημερινή αγωνία των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, ιδιαίτερα τις μέρες της εφημερίας των δύο νοσοκομείων, έχει κορυφωθεί. Ολόκληρη η κοινωνία της Αργολίδας απαιτεί να πάρετε άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για να προστατεύσετε όχι απλά τη ζωή απλών συνανθρώπων μας, αλλά επιπλέον συνανθρώπων μας που δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την υγεία και τη ζωή των υπολοίπων. Αυτό που επικρατεί και στους 100.000 κατοίκους της Αργολίδας, με τα πολλαπλά μάλιστα συμβάντα ληστειών και κλοπών σε βάρος των κατοικιών, των καταστημάτων, των αγροκτημάτων εκατοντάδων κατοίκων, είναι ένα και μοναδικό: «Ως εδώ! Πάρτε τώρα άμεσα μέτρα για να μην θρηνήσουμε αδικοχαμένες ζωές».

Οι πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης είναι αυταπόδεικτες και κραυγαλέες. Η λήψη επιπλέον μέτρων προστασίας της ζωής και η εφαρμογή του κράτους δικαίου για τους νομοταγείς πολίτες είναι υποχρέωσή σας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Ποια επιπλέον μέτρα για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των γιατρών των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου πρόκειται να λάβουν;»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ