ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή: Να διορθωθεί η αδικία του αποκλεισμού της Αργολίδας από τις εξισωτικές αποζημιώσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:20:00 π.μ. |
Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή: Να διορθωθεί η αδικία του αποκλεισμού της Αργολίδας από τις εξισωτικές αποζημιώσεις
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τον άδικο αποκλεισμό σχεδόν ολόκληρης της Αργολίδας από τις εξισωτικές αποζημιώσεις ζητώντας την άμεση διόρθωση αυτής της αδικίας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Όπως επεσήμανα με προηγούμενη σχετική μου παρέμβαση, με τον νέο χάρτη μειονεκτικών περιοχών που ετοίμασε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Αργολίδα έχει σχεδόν πλήρως εξαιρεθεί από τις περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα και περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εξέλιξη που θα έχει ως αποτέλεσμα την περικοπή της εξισωτικής αποζημίωσης σε όσους έχουν καλλιέργειες και βοσκοτόπια σε περιοχές που μέχρι σήμερα χαρακτηρίζονταν μειονεκτικές, αλλά και την μειωμένη ή μηδενική μοριοδότηση και κατ’ επέκταση πληρωμή των παραγωγών στα διάφορα προγράμματα. Η σημαντική αυτή απώλεια εισοδήματος συνιστά έντονο πλήγμα για τους αγροτοκτηνοτρόφους που ήδη δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης απέναντι στα υψηλά κόστη παραγωγής και τις υποχρεώσεις έναντι του κράτους, αλλά και τις μειωμένες χαμηλές τιμές παραγωγού.

Κατόπιν αυτών, και δεδομένης της δέσμευσης του Υπουργού ότι «δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν οι ενισχύσεις στήριξης των Ελλήνων αγροτών και δεν πρόκειται να υπάρξουν αδικίες σε καμία περιοχή»,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Ποιος είναι ο λόγος της εξαίρεσης των ως άνω περιοχών της Αργολίδας από τις εξισωτικές αγροτικές και κτηνοτροφικές αποζημιώσεις παρά τη διαβεβαίωση του Υπουργού ότι δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν οι ενισχύσεις στήριξης των Ελλήνων αγροτών και δεν πρόκειται να υπάρξουν αδικίες σε καμία περιοχή

2. Με ποιες συγκεκριμένες, άμεσες κινήσεις θα διορθωθεί αυτή η αδικία έναντι των παραγωγών της Αργολίδας και θα αντιμετωπιστεί η σημαντική απώλεια εισοδήματος που συνεπάγεται γι’ αυτούς αυτή η εξέλιξη.

3. Ποιο ήταν το συνολικό ποσό για την Αργολίδα με το προηγούμενο καθεστώς και ποιο θα είναι με την ως άνω αλλαγή.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ