Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Όχι παζάρια στην φαρμακευτική περίθαλψη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:22:00 π.μ. | |
Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Όχι παζάρια στην φαρμακευτική περίθαλψη
Έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία εκφράζεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας για την αντιεπιστημονική και αυθαίρετη μείωση των ορίων συνταγογράφησης των φαρμακευτικών ουσιών.

Τα κριτήρια είναι γεωγραφικά και οικονομικά με στόχο τη μείωση των δαπανών, χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη τα επιστημονικά κριτήρια της συνταγογράφησης και οι ανάγκες των ασθενών. Γιατί γιατροί ίδιας ειδικότητας που βρίσκονται σε διαφορετικούς νομούς, να έχουν διαφορετικά όρια συνταγογράφησης;

Με τη μείωση των ορίων, σε μια χρονική στιγμή που η Πρωτοβάθμια Φροντίδα απειλείται με κατάρρευση, πολλοί ασθενείς θα εξαναγκαστούν να αλλάξουν αγωγή ή θα πληρώσουν οι ίδιοι τα φάρμακα που έχουν ανάγκη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ζητά η συνταγογράφηση μέσω θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων, βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines), να εξαιρεθεί από τον εξορθολογισμό δαπανών με απλά λογιστικά μέτρα. Ο Ι.Σ. Αργολίδας είναι ενάντια σε κάθε άδικη και αντιεπιστημονική διοικητική δίωξη ιατρού μέλους μας.

Όχι παζάρια στην φαρμακευτική περίθαλψη, Ναι στην ποιοτική θεραπευτική σχέση γιατρού-ασθενούς.Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ