ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Έργα στην περιοχή Ψαρομαχαλά που δεν είναι ο Ψαρομαχαλάς…

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:29:00 μ.μ. | |
Έργα στην περιοχή Ψαρομαχαλά που δεν είναι ο Ψαρομαχαλάς…
Μπάμπης Αντωνιάδης
Δημοτικός σύμβουλος
ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπλιέων ενέκρινε τη μελέτη και την ένταξη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα έργων, με θέμα :«Ανάπλαση τμημάτων περιοχής Ψαρομαχαλά ». Το έργο αφορά σε πεζοδρομήσεις στους δρόμους Παπανικολάου, Φωτομάρα και κάθετων δρόμων . Και φυσικά για όσους ξέρουν λίγο από Ναύπλιο, η περιοχή δεν είναι ο Ψαρομαχαλάς. 

Η μελέτη της οδού Παπανικολάου είχε περάσει από το δημοτικό συμβούλιο πριν δύο χρόνια, στις 16-12-2016. Και τότε παρατηρήσαμε ότι ο τίτλος του έργου ήταν λάθος και έπρεπε να αλλάξει. Επίσης κάναμε επί μέρους παρατηρήσεις - σκέψεις ως προς τη μελέτη.

1. Η πρόταση της μελέτης για την τοποθέτηση του οδηγού τυφλών στη μέση του δρόμου ουσιαστικά αναιρεί την ύπαρξη του οδηγού, καθώς στις οδούς Παπανικολάου και Μουτζουρίδου που έχουν δοθεί άδειες για τραπεζοκαθίσματα οι δύο χρήσεις δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξουν. Και εδώ θα συμβεί το ίδιο που γίνεται στα στενά του Αγ Νικολάου. Τα τραπεζοκαθίσματα θα είναι πάνω στον οδηγό των τυφλών. Προτείναμε εναλλακτικά ο οδηγός των τυφλών να σχεδιαστεί στην πλευρά του δρόμου που δεν έχουν δοθεί άδειες τραπεζοκαθισμάτων: Δεξιά στην κατεύθυνση της Παπανικολάου προς τον Αγ. Σπυρίδωνα και δεξιά στην κατεύθυνση της Μουτζουρίδου προς το δημαρχείο. Παράλογο; Δεν πιστεύω.

2. Διαφωνήσαμε με τη μεταφορά της προτομής του Άγγελου Τερζάκη από την Πλατεία του Αγ. Σπυρίδωνα. Η πόλη δεν έχει πολλά γλυπτά να επιδείξει και η τωρινή θέση της προτομής είναι ένα σημείο προβολής του σημαντικού ναυπλιώτη λογοτέχνη. Για να μην είναι στη μέση της πλατείας, θα μπορούσε να χωροθετηθεί κάπου αλλού στον ίδιο χώρο.

3. Διαφωνήσαμε με την επιλογή να διαμορφωθεί πλατεία στο ίδιο επίπεδο με το δρόμο, γιατί αν δεν υπάρχει κάποιο τεχνικό εμπόδιο, η νέα πλατεία θα γίνει ξανά χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Θα μπορούσε ο δρόμος με τη διαμορφωμένη πλατεία να είναι σε διαφορετικό επίπεδο.

4. Στην περιοχή παρέμβασης υπάρχουν τέσσερεις Οθωμανικές κρήνες και κρίνουμε ότι θα ήταν σκόπιμο να γίνει μια μελέτη ειδικού φωτισμού.

5. Να γίνει μελέτη ειδικού φωτισμού και για τα κτήρια των δρόμων με ειδικό ιστορικό ή αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

6. Να γίνει υπογειοποίηση των καλωδίων. Το έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ τελείωσε, χωρίς όμως να προχωρήσει και ο ΟΤΕ σε υπογειοποίηση των καλωδίων του στο ίδιο σκάμμα. Θα χρειαστεί να ξανασκάψουμε. Σε δουλειά δηλαδή να βρισκόμαστε.

Η μελέτη, ενώ πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο, δεν εγκρίθηκε από την αρχαιολογική υπηρεσία. Η μη έγκριση αφορούσε στην πρόταση της αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης των υλικών επίστρωσης. Για το λόγο αυτό, η νέα τροποποιημένη μελέτη και συμπληρωματικά σχέδια για την οδό Φωτομάρα επανήλθαν στο δημοτικό συμβούλιο .

Χωρίς έκπληξη διαπίστωσα ότι καμία από τις παρατηρήσεις που είχαμε καταθέσει δεν έγινε δεκτή. Ακόμα και ο τίτλος που βγάζει μάτι παρέμεινε ίδιος. Όλοι ξέρουμε ότι η περιοχή δεν είναι Ψαρομαχαλάς. Μπορεί όμως αυτή η δημοτική αρχή να κάνει ποτέ λάθος και να το διορθώσει; ΠΟΤΕ.

Παράλογο με ακούς;

Καλά Χριστούγεννα. Η μήπως επειδή τα λέει μέλος της αντιπολίτευσης μπορεί και να μην ισχύουν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ