ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Γ. Μανιάτης προς Γ. Σταθάκη: Να κατανείμετε άμεσα στους δικαιούχους των ορεινών χωριών της Αργολίδας τα χρήματα της ΔΕΗ που εμείς νομοθετήσαμε κι εσείς καταψηφίσατε

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:50:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης προς Γ. Σταθάκη: Να κατανείμετε άμεσα στους δικαιούχους των ορεινών χωριών της Αργολίδας τα χρήματα της ΔΕΗ που εμείς νομοθετήσαμε κι εσείς καταψηφίσατε
Την άμεση καταβολή των χρημάτων στους 300.000 πολίτες των 272 ορεινών χωριών της χώρας, όπου λειτουργούν Σταθμοί ΑΠΕ, που εδώ και 3,5 χρόνια καθυστερεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ζήτησε ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, καθ. Γ. Μανιάτης, από τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησής του σήμερα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα για την Αργολίδα, είπε ότι πρόκειται για τα χωριά Αχλαδόκαμπος, Δίδυμα, Αραχναίο, Θερμησία, Ηλιόκαστρο και Αγ. Νικόλαος.

Ο Γ. Μανιάτης, αφού υπενθύμισε ότι με νομοθεσία της κυβέρνησης 2011-2012, το 1% κατανέμεται κατευθείαν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ των κατοίκων των ορεινών χωριών και το υπόλοιπο 2% στους δήμους, προκειμένου να κάνουν έργα υποδομής για τα συγκεκριμένα ορεινά χωριά, ζήτησε εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό για την τεράστια αυτή καθυστέρηση, αφού ο ίδιος επί υπουργίας του τα είχε αφήσει όλα έτοιμα. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον Ιανουάριο 2015 παρέλαβε α) τα χρήματα που είχαν εισπραχτεί τα προηγούμενα 3 χρόνια και β) έτοιμη υπογεγραμμένη και δημοσιευμένη σε ΦΕΚ την Υπουργική Απόφαση Κατανομής του συγκεκριμένου Τέλους. «Κάνατε 2,5 χρόνια για να δώσετε τα χρήματα για το διάστημα 2011 – 2014. Εδώ και 3,5 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενώ έχει όλους τους μηχανισμούς κατανομής, ακόμη δεν έχει κατανείμει τα χρήματα για το διάστημα 2015, 2016, 2017», είπε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι για την Αργολίδα η κατανομή 1,3 εκατ. € έγινε ως εξής: Αχλαδόκαμπος 510 χιλ. €, Δίδυμα 240 χιλ. €, Αραχναίο 225 χιλ. €, Θερμησία 180 χιλ. €, Ηλιόκαστρο 80 χιλ. € και Αγ. Νικόλαος 30 χιλ. €.

Κλείνοντας, ο Γ. Μανιάτης, άσκησε σκληρή κριτική στον αρμόδιο υπουργό και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, λέγοντας: «Έχετε σχεδόν 4 χρόνια που μαζεύετε τα χρήματα από νομοθεσία που εμείς περάσαμε, με νόμο που εσείς καταψηφίσατε. Τα χρήματα αυτά είναι μια ακόμη σύνταξη για τους 300.000 πολίτες των ορεινών χωριών. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παρακρατάτε αυτά τα χρήματα, στα συρτάρια σας. Έχετε χρέος να τα κατανείμετε τώρα, όχι ως ελεημοσύνη, όπως κάνετε συνήθως με τα διάφορα επιδόματα. Είναι λεφτά των πολιτών, με νομοθεσία δική μας, που εσείς καταψηφίσατε. Το ηθικό σας χρέος είναι εδώ και τώρα να κατανείμετε τα χρήματα αυτά, έτσι όπως το επιβάλλει η υφιστάμενη νομοθεσία».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ