ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Και Χριστούγεννα χωρίς Χριστό - Επιτέλους ας μην το φάμε το παραμύθι αυτό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:15:00 μ.μ. |
Και Χριστούγεννα χωρίς Χριστό - Επιτέλους ας μην το φάμε το παραμύθι αυτό
 Ο Μακρυγιάννης έλεγε: «Αν μου πειράξουν την πίστη και την πατρίδα, τότε θα μιλήσω κι ας μου κάνουν ότι θέλουν».

      Στις ημέρες μας, βλέπουμε, στην ορθόδοξη πατρίδα μας την Ελλάδα, η οποία με την Ελληνική, την γλώσσα των Ευαγγελίων, γνώρισε και συνεχώς γνωρίζει σ΄ όλη την οικουμένη τον Χριστιανισμό και εκχριστιανίζοντας την, την εκπολιτίζει ουσιαστικά, να συμβαίνουν τα πλέον ακατανόητα και παράλογα, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ…. 

      Αρχικά είδαμε να κατεβάζουν τις ορθόδοξες εικόνες του Χριστού Παντοκράτορα, από τις αίθουσες Δημοσίων χώρων, τους οποίους άλλοτε κοσμούσαν και τις οποίες όλοι μας, τιμούσαμε και σεβόμασταν στην άσκηση των καθηκόντων μας μέσα σ΄ αυτές, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ…. 
      Βλέπουμε επίσης, να κατεβάζουν τον Παντοκράτορα Χριστό, κι άλλες εικόνες Αγίων και Ηρώων από τις σχολικές αίθουσες, σε μια προσπάθεια απομάκρυνσης των ελληνοπαίδων, από την τόσο πολύτιμη και πλουσιοτάτη Πολιτιστική και Θρησκευτική Ιστορική Συνείδηση, της Υπόστασης της Εθνικής τους ταυτότητας, μεταβάλλοντας την Ελληνική ταυτότητα των Ελληνοπαίδων σε μια «τιποτένια ουδετερότητα που σίγουρα στοιχειοθετεί την !!! Αβάσταχτη… ελαφρότητα του «είναι της»… ως δεν όφειλε… η Ελληνική Παιδεία ν’ ανεχτεί να συμβεί… εάν υπήρχε… φυσικά. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ…. 

      Επίσης βλέπουμε, να επιβάλλεται εντελώς αυθαίρετα η κατάργηση της πρωϊνής προσευχής στα Ελληνικά Σχολεία μας, της από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους καθιερωμένης. Και αντί αυτής επιβάλλεται κάθε φακιρική πρακτική όπως γιόγκα, διαλογισμός, «μάντρας» κ.α. ΑΣΧΕΤΑ… και πάντως όχι για Ευρωπαίους και δη για Έλληνες…  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ…. 

      Επίσης βλέπουμε, σήμερα στις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων σχεδόν παντού, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, μια τάση της εποχής… να διολισθαίνουμε, σε μια άνευ προηγουμένων ΕΚΦΥΛΙΣΗ εναντίον κάθε ιερού σκοπού και κάθε αξίας της Αλήθειας και εις βάρος της Διακρίσεως της, από κάθε απαξία και κάθε ειδωλολατρία… ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ…. 

      Αντίθετα αφεθήκαμε στην «μόδα»… και αντικαταστήσαμε τον χαρακτηριστικό Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της εορτής της Γεννήσεως του Θεανθρώπου στην γη, με έναν «κακόδοξο»… νεοπαγανιστικό διάκοσμο, αντίθετο από τον διάκοσμο τον οποίο έως πρόσφατα συνηθίζετο, που όμως αυτός ο άστοχος διάκοσμος των ημερών μας  και αυτοπροσδιρίζεται ως «χριστουγεννιάτικος» παρ’ όλα αυτά.

      Έτσι ερήμην ημών επιχειρείται μια οπισθοδρόμηση στον παλαιό προ Χριστού κόσμο, από «νοσταλγούς» … σ’ αυτόν τον παλαιό  κόσμο, στον οποίο κυριαρχούσε το σκοτάδι, η αδικία, το μίσος, η μισαλλοδοξία, και κάθε τυραννία του ισχυρού πάνω στον αδύναμο. Μιας τυραννίας τις αλυσίδες της οποίας ο Χριστός έσπασε, και κατάργησε, με τη γέννησή του, με την οποία φώτισε και εξαφάνισε τα ζοφερά σκότη, της ειδωλολατρίας, κι έφερε την Ελπίδα Της Αλήθειας, Της Δικαιοσύνης Και Της Του Χριστού Αγάπης, στον κόσμο. Και ζέστανε τις παγωμένες από την κακία καρδιές του παλαιού ανθρώπου, με τη γέννησή του. Ο περίεργος όμως αυτός διάκοσμος που σήμερα χρησιμοποιείται εκτός των άλλων απαξιώνει δραματικά το κοσμοσωτήριο μήνυμα της Γέννησης του Χριστού και το φως που έφερε στον κόσμο αφού εμμονικά εννοεί αυτός ο υιοθετημένος στις ημέρες μας «Χριστουγεννιάτικος» διάκοσμος, να μην έχει πρωταγωνιστή τον Χριστό, αλλά αντίθετα απ΄ ότι ταιριάζει στην εορτή της γέννησης του Χριστού, πρωταγωνιστούν σ΄ αυτόν ξωτικά, παγανά, και κάθε κακοδοξίας αποκύημα, κάθε σκοταδισμός, κάθε οπισθοδρόμηση, σε προχριστιανικά σκότη, και ερέβη, που εμποδίζουν κάθε ελπιδοφόρα ακτίνα φωτός του νεογέννητου Χριστού, να φωτίσει αυτά τα ερέβη και σκότη ενός κόσμου παρακμής, που παραπατά και αφήνεται να εκφυλίζεται από την φθορά του εφήμερου. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ…. 

      Κι ενώ κακοποιείται η εορτή των εορτών τα Χριστούγεννα, και διώκεται ο Χριστός από παντού ως το αντίπαλο δέος, και ως «Σημείο αντιλεγόμενο» το οποίο πρέπει να εξαφανίσουν οι «νοσταλγοί» του παλαιού κόσμου….. ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ…. 

     Αντίθετα αφήνουμε να μολύνεται η παιδική αθωότητα από την ιερόσυλη χρησιμοποίηση και καπήλευση της Ιερής Μορφής του αληθινού Αγίου Μεγάλου Βασιλείου (από τον οποιοδήποτε), όπως από την «διαφημιστική» … καρικατούρα ενός «Άγιου Βασιλείου» (Σάντα Κλαόυς) της κόκα-κόλα. Αυτός ο «Αη Βασίλης» (Σάντα Κλαόυς) καμμιά σχέση δεν έχει με τον Αληθινό Άγιο Βασίλειο της εκκλησίας μας. Δυστυχώς αποκρύπτεται επιμελώς από τα παιδιά και τα εγγόνια μας, η γνώση της αλήθειας ενός μεγάλου Αγίου «πρότυπο» ζωής, του οποίου η βιωτή αποτελεί τεράστιο έργο προσφοράς και ελεημοσύνης, αφού πρόσφερε όλη την τεράστια περιουσία του και δημιούργησε την «Βασιλειάδα» το περίφημο Σύμβολο Χριστιανικής Αγάπης και ΆΔΟΛΗΣ φιλανθρωπίας, υπέρ πτωχών, αδυνάτων, γερόντων, ορφανών, χήρων και λοιπών αναξιοπαθούντων. ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ…. 

      ΑΛΗΘΕΙΑ, Ποια;… η σχέση αυτού του  ασκητικού Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας μ΄ αυτήν την τόσο προβεβλημένη και επιβεβλημένη «καρικατούρα» Αη Βασίλη (Σάντα Κλάους), της κόκα κόλα; ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ…. 

      Κι ενώ ζούμε, αυτές τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, τον απόλυτο παραλογισμό, βιώνουμε την παθητική στάση όλων μας, στην επιδρομή εναντίων της αισθητικής μας, αποδεχώμενοι (στην ουσία μέσω ενός κακόγουστου διάκοσμου) την ιερόσυλη κιόλας παραπληροφόρηση… την τόσο αντίθετη από την αλήθεια των Χριστουγέννων κ’ αυτήν του αληθινού Αγίου Βασιλείου, ο οποίος όπως γνωρίζουμε αγάπησε με αληθινή χριστιανική αγάπη τον άνθρωπο και για αυτό αποτελεί πρότυπο ζωής…..ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ ΓΙΑΤΙ;

      Πάντως δεν παραξενεύομαι, καθόλου αντίθετα πλήρως το  κατανοώ, το τρίχρονο εγγόνι της φίλης μου, όταν το ακούσαμε, να μας εξιστορεί την επίσκεψη του στο «ξωτικό» που το λένε Άη Βασίλη.
ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;
ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΛΩΣ ΑΝΤΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΕΙ…
     
Άλλωστε ο Αη Βασίλης «ξωτικό» είναι και καλή ευκαιρία για μασκαράδες.
      Όπως «Άγιο Βασιλίτσες» «sexy», να διαφημίζουν την κάθε είδους πραμμάτειά τους, μεταβάλλοντας τα Χριστούγεννα σε καρναβάλι… (εδώ χάσαμε και μπάλα και γήπεδο μαζί)… ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ…. 

      Όμως αγαπάμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας, έτσι λέμε, όταν αγαπάς δεν ανέχεσαι να κακοποιείται το μυαλό και η ψυχή αυτών που αγαπάς, ούτε επιτρέπεις να χρησιμοποιείται ό,τι και όποιος αγαπάς, και να παραπλανάται προς ίδιον όφελος από κάποιους αδίστακτους, αλλά ούτε επιτρέπεις να προσβάλλουν αυτοί οι οποίοι αδίστακτοι την μνήμη αγαπημένων και μάλιστα Αγίων μορφών όπως αυτήν την Ιερή μνήμη Ενός Μεγάλου Αγίου της εκκλησίας μας του Αγίου Βασιλείου… ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ….
 
      Αν και εδώ μ΄ αυτήν την εμμονική προσκόλληση σε επιβεβλημένες εικόνες παραπλάνησης και στρέβλωσης της Αλήθειας, η οποία αφορά έναν μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας, εκτός των άλλων προκαλείται πλήρης σύγχυση σε μικρούς και μεγάλους, όσον αφορά την έννοια της λέξεως «Άγιος» και την έννοια της λέξεως «παραμυθάς».

      Έτσι μεγαλώνοντας όλοι μας συνειδητοποιούμε το παραμύθι (Σάντα Κλάους), και ότι υπήρξαμε ως παιδιά θύματα ενός πολύ μεγάλου ψέματος!! Τι απογοήτευση. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ…. 
      Όμως καταλάβαμε…, τελικά ο Αη Βασίλης  (Σάντα Κλάους) είναι για χαζοχαρούμενα και ανυποψίαστα μωρά….

      Αφού κιόλας μεγαλώνοντας συναντάμε έναν κόσμο άρπαγα, άδικο, ψεύτικο και καθ’ όλα ξένο της βιωτής αυτής του Μεγάλου Βασιλείου, που όμως σκοτισμένα και μεθοδευμένα παραπλανημένοι αγνοούμε.

      Μια βιωτή σαν αυτή, του Μεγάλου Βασιλείου, που θα ήταν Ευχής Έργο κι Ευλογία να μην Αγνοούμε, της οποίας την Καθαρότητα και Χριστιανική Αγάπη που χάρισε Απλόχερα στον κόσμο ο Άγιος αυτός της Εκκλησίας μας και την οποία οφείλουμε να μιμηθούμε όσο μπορούμε. Άλλωστε αυτή είναι η αλήθεια του Νέου Κόσμου. Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ που εγκαινίασε ο Χριστός με τη Γέννησή του στον κόσμο μας και ο Άγιος Βασίλειος μας τη δείχνει.

      Ας μην σιωπούμε άλλο πλέον, μετά όλα αυτά… τα ανεκδιήγητα.
      Και βέβαια μην συνεχίσουμε, να επιτρέπουμε στην όποια εμπορική επιχείρηση, να ασκεί το «αντιπαιδαγωγικό» της έργο, (προς ίδιον όφελος), πάνω στα παιδιά και στα εγγόνια μας, με την όποια κακόδοξη διαφημιστική «καμπάνια» των αγορών της. Αγορές από τις οποίες οφείλουμε, να τα προφυλάξουμε, τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

      Ελπίζω σε μια αληθινή προσέγγιση και γνωριμία μας, καθώς των παιδιών κι εγγονιών μας με τον Αληθινό αυτό Άγιο της εκκλησίας μας τον Άγιο Βασίλειο τον Καπαδόκη. Τον οποίο αξίζει, να τον αναζητήσουμε και να τον εύρομε, διότι ενσαρκώνει το Νέο Άνθρωπο που εγκαινίασε ο Χριστός μας με τη Γέννησή του στην γη.  

      Και βέβαια την βιωτή του οποίου μας εύχομαι, όπως οφείλουμε, όλοι μας άλλωστε να προσπαθήσουμε, όσο μπορούμε να μιμηθούμε.

      Όμως, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν και για να είμαι ακριβοδίκαιη, οφείλω να ευχαριστήσω τους αρμόδιους του Δήμου Ναυπλίου, που σε αντίθεση με πέρσι, εφέτος τούτες τις ημέρες είδαμε και φάτνες στην πόλη μας, να κοσμούν πλατείες και γειτονιές.

      Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο, που πράγματι ως φαίνεται, φροντίζει να μην αγνοεί το κοινό λαϊκό αίσθημα των πολιτών και να ανταποκρίνεται, διορθώνοντας την όποια αστοχία (επί του συγκριμένου θέματος), που αφορά έναν Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στην πόλη μας όχι χωρίς Χριστό, αλλά «Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στο Ναύπλιο με πρωταγωνιστή τον Χριστό»!!!

Άλλωστε, μέσω του Συμβολισμού, η τέχνη πάντα έδωσε νόημα σε μια πιο απτή επικοινωνία έργου και ανθρώπου, μηνύματος και ζωής.

      Έτσι φέτος με έναν εύστοχο, χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, ο συμβολισμός του οποίου δεν αφήνει χώρο για παρανοήσεις, του μεγάλου κοσμοσωτήριου γεγονότος της γέννησης του Χριστού στον κόσμο μας, απεικονίζει με Φάτνες άμεσα το γεγονός της Ταπεινότατης Εισόδου Του Θεού στην γη, που δεν διάλεξε, να γεννηθεί σε παλάτια, αλλά αντίθετα σε μια φάτνη, που συμβολίζει τις σκοτεινές παγωμένες ψυχές μας, που σίγουρα όταν του επιτρέψουμε να γεννηθεί μέσα τους, θα μας φωτίσει και θα μας ζεστάνει. επαναφέροντάς μας, κοντά Του, σε αυτό το αρχαίο κάλος, που με την «παρακοή» χάσαμε.
Μας Εύχομαι,
Καλή Αφύπνιση!
Καλή Ευλογημένη Χρονιά
Χρόνια Πολλά
καθώς
και καλό δέξιμο του Σωτήρος Χριστού
στην φάτνη της καρδιάς μας

Από καρδιάς!
Μ. Μ.Ν.
Εικαστικός

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ