ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Η Eurobank βράβευσε 65 μαθητές από την Πελοπόννησο - Για 4η φορά βραβεύθηκε το 2ο Λύκειο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:59:00 π.μ. | |
Η Eurobank βράβευσε 65 μαθητές από την Πελοπόννησο -  Για 4η φορά βραβεύθηκε το 2ο Λύκειο Ναυπλίου
Τους 65 αριστούχους απόφοιτους από τα Λύκεια των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας βράβευσε η Eurobank σε ειδική εκδήλωση στην Τρίπολη,στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, με 16 συνεχή χρόνια λειτουργίας και προσφοράς.

Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 14 Δεκεμβρίου 2018.

Ο όμιλος Eurobank επενδύει στην Παιδεία ως μεγάλης σπουδαιότητας ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία και το μέλλον της νέας γενιάς, καθώς αποτελεί το βασικό πεδίο εξέλιξης της κοινωνικής δομής, των επιστημών, του πολιτισμού και το βασικό εργαλείο για την αναβάθμιση της οικονομίας και της τεχνολογίας. Έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχει βραβεύσει συνολικά 16.835 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα ενώ μαζί με τους 890 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 17.725.

Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει την Παιδεία, κύριο παράγοντα σύγκλισης ισοδύναμων ευκαιριών και δυνατοτήτων, ως την πεμπτουσία της δημοκρατίας και κάθε πολιτισμένης και ανεπτυγμένης κοινωνίας, ιδιαίτερα σε περιόδους που τα περιθώρια πολλών οικογενειών να στηρίξουν τις σπουδές των παιδιών τους είναι δραματικά συμπιεσμένα.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης (πάνω από 18.000) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Οι 65 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 18.002 έως 19.607 μόρια. Εξ αυτών, 38 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 11 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 11 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 2 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής και 3 σε στρατιωτικές σχολές.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε έξι Λύκεια από τα οποία αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού.

Συγκεκριμένα, στο Νομό Αρκαδίας βραβεύθηκε το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίποληςκαι είναι η 2η φορά που το συγκεκριμένο Λύκειο βραβεύεται στα 16 χρόνια του Προγράμματος.

Στο Νομό Αργολίδας, το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου που βραβεύεται για 4η φορά.

Στο Νομό Ηλείας, το Γενικό Λύκειο Βαρθολομιούδιακρίθηκε για πρώτη φορά στη διάρκεια του προγράμματος.

Στο Νομό Λακωνίας το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης, απέσπασε για 3ηφορά την ίδια διάκριση.

Στο Νομό Μεσσηνίας, το Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων που απέσπασε για πρώτη φορά την τιμητική διάκριση.

Στην ομιλία του, ο Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Νότιας Αττικής, Πειραιώς και ΝΑ Πελοποννήσου, κ.Νίκος Λαναράς, τόνισε ότι:«Για τη Eurobank η έμπρακτη στήριξη της νέας γενιάς που προσπαθεί και προοδεύει είναι πρωταρχική επιλογή υψηλής σημασίας και συμβολισμού που διαφυλάσσει το μέλλον και τις προοπτικές της χώρας. Καμία κοινωνία, δεν έχει μέλλον αν δεν ενισχύει τις προοπτικές ανάπτυξης και προόδου των νέων που αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο προόδου της χώρας μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς διότι σε αυτά τα 16 χρόνια που υλοποιούμε το πρόγραμμα επιβράβευσης αριστούχων μαθητών διαπιστώνουμε πως τα νέα παιδιά παρά τις δυσκολίες δεν έχουν σταματήσει να πασχίζουν για να αναδειχθούν στο στίβο της γνώσης. Η προσπάθεια αυτών των παιδιών είναι για την Τράπεζα το πιο σημαντικό κεφάλαιο αισιοδοξίας και αποτελεί κινητήριο δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε να επενδύουμε όχι μόνο στον τομέα της Παιδείας αλλά και στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Πατέρας Σωτήριος Αθανασούλιας, ο ΑντιπεριφερειάρχηςΠελοποννήσου Γιώργος Ρουμελιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας Ιωάννης Κατσίρης, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, Αθλητισμού, Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας και Πολιτισμού Σπύρος Βρέντας, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρέστησαν επίσης ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και Αναπληρωτής Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Φώτιος Γκέσουρας, ο Αστυνομικός Διευθυντής και εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας Ευάγγελος Πιπέρης, καθώς πολλοί ακόμα παράγοντες της εκπαίδευσης και της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Πατέρας Σωτήριος Αθανασούλιαςο οποίος συνεχάρη τους αριστούχους και τον όμιλο της Eurobank για την πρωτοβουλία αυτή, ένα πρόγραμμα που δίνει θάρρος στους νέους.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, Αθλητισμού, Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας και Πολιτισμού Σπύρος Βρένταςανέφερε ότι για ακόμα μια χρονιά, η Eurobank βραβεύει τους άριστους μαθητές, επιβραβεύοντας τις ελπίδες, τα όνειρα, τις προσπάθειες των παιδιών, σε μια χώρα και σε μια εποχή που υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Ακολούθως, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ΑντιπεριφερειάρχηςΠελοποννήσουΓιώργος Ρουμελιώτης συνεχάρη την Τράπεζα για το πρόγραμμα αυτό που έχει γίνει θεσμός και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την κοινωνική παρουσία του ισχυρού οικονομικού ομίλου. Συνεχάρη επίσης του νέους αριστούχους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι η πολιτεία είναι πάντα στο πλευρό τους.

Ο εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Αρκαδίας, Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας Ιωάννης Κατσίρηςτόνισε ότι στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η Eurobank βραβεύει τους αριστούχους μαθητές ως αναγνώριση της επιτυχίας και του αγώνα τους, των οικογενειών και των εκπαιδευτικών τους. Σημείωσε επίσης ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για περισσότερη γνώση και μόρφωση.

Τέλος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και Αναπληρωτής Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Φώτιος Γκέσουρας, εξέφρασε τα συγχαρητήρια στην Τράπεζα που επί 16 χρόνια επενδύει στον άνθρωπο, επιβραβεύοντας τους αριστούχους μαθητές, αλλά ταυτόχρονα και τους άξιους γονείς. Απευθυνόμενος προς τους αριστούχους, σημείωσε ότι ο χαρακτήρας είναι το όχημα προς την πρόοδο και σηματοδοτεί τη διαφορά, ενώ τους παρότρυνε να ακολουθήσουν το ένστικτό τους και να τολμήσουν.

Χαιρετισμό απέστειλε ο Βουλευτής Αργολίδας και Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Ιωάννης Ανδριανός, συγχαίροντας τα παιδιά για τη σημαντική διάκρισή τους καθώς και την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της να βραβεύσει τους άξιους μαθητές.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ