ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Σύλληψη 46χρονου στο Γύθειο - Σκόπευε να πουλήσει αρχαία αντικείμενα αξίας 600.000€

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:51:00 π.μ. | |
Σύλληψη 46χρονου στο Γύθειο - Σκόπευε να πουλήσει αρχαία αντικείμενα αξίας 600.000€
Πλήθος κινητών μνημείων μεγάλης αρχαιολογικής αξίας κατασχέθηκε από τις αρχές, ενώ συνελήφθη στο Γύθειο Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 46χρονος Έλληνας, για παράνομη κατοχή αρχαίων κινητών μνημείων.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών που είχε η αστυνομία για κατοχή από άγνωστο άτομο πλήθους αρχαίων κινητών μνημείων, τα οποία θα μετέφερε προς πώληση έναντι του ποσού των 600.000 ευρώ, εντόπισε στο Γύθειο Λακωνίας τον 46χρονο. Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο, όπου επέβαινε, και βρέθηκαν μέσα σε τρεις ταξιδιωτικές αποσκευές πλήθος αρχαιοτήτων.

Μεταξύ των κατασχεθέντων αρχαίων αντικειμένων βρέθηκαν σαράντα έξι ατρακτόσχημα μυροδοχεία, δεκατέσσερις λύχνοι από γκρίζο και ερυθρωπό πηλό, τρία πινάκια, μελαμβαφή από γκρίζο πηλό και με δακτυλιόσχημη βάση, δύο ακέραια δισκάρια, το ανω τμήμα μαρμάρινης ενεπίγραφης στήλης (ταφικής ή τιμητικής), επτά χρυσά φυλλόσχημα κοσμήματα, ένα χρυσό ενώτιο σε σχήμα φυτικού κάλυκα με σταγονόμορφη γυάλινη διακόσμηση, τρία χρυσά περίαπτα με απεικόνιση ανάγλυφης ανθρώπινης μορφής και πολλά ακόμη αρχαία μεγάλης αξίας.

Εκτιμάται ότι τα κατασχεθέντα αποτελούν κτερίσματα προερχόμενα από λαθρανασκαφή αρχαίου σημαντικού νεκροταφείου ελληνιστικών χρόνων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γυθείου, ο οποίος τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια Γυθείου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ