ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Η "Πανσέληνος του λύκου" πάνω από το Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:56:00 μ.μ. | |
Το φεγγάρι ανέτειλε ολόγιομο πάνω από την συννεφιασμένη πόλη του Ναυπλίου την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019. 
Η πρώτη πανσέληνος του έτους συνδυάζεται με μια ολική έκλειψη Σελήνης, ενώ ταυτόχρονα το φεγγάρι βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς του από τη Γη (στο περίγειο) και έτσι φαίνεται πιο μεγάλο και φωτεινό (Υπερ-Σελήνη ή υπερπανσέληνος), αλλά και πιο σκουροκόκκινο λόγω της έκλειψης. 
Ολική σεληνιακή έκλειψη συμβαίνει, όταν το φεγγάρι καλύπτεται ολόκληρο από τη σκιά της Γης. H επόμενη έκλειψη που θα είναι ορατή από την Ελλάδα, θα αργήσει ακόμη περισσότερο, έως τον Φεβρουάριο του 2024, δηλαδή σε πέντε χρόνια. 
Η διάρκεια της ολικότητας θα είναι 1 ώρα και 2 λεπτά. Το φαινόμενο θα ξεκινήσει  με την είσοδο της Σελήνης στην παρασκιά της Γης στις 04:36 ξημερώματα Δευτέρας και θα κορυφωθεί στις 07:12 και θα λήξει στις 09:48. 
Η πρώτη πανσέληνος του έτους, ονομάζεται παραδοσιακά από τους Ινδιάνους της Αμερικής «πανσέληνος του Λύκου» (Wolf Moon ),επειδή εκείνη την εποχή του χρόνου κοπάδια πεινασμένων λύκων ούρλιαζαν γύρω από τους καταυλισμούς των ανθρώπων. Η επόμενη υπερπανσέληνος θα συμβεί στις 19 Φεβρουαρίου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ