ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Έκλεβαν σπίτια στην Αρκαδία αλλά τους έπιασαν στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:09:00 π.μ. | |
Έκλεβαν σπίτια στην Αρκαδία αλλά τους έπιασαν στο Άργος
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση ληστείας σε οικία ηλικιωμένων ημεδαπών και τρεις περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Τρίπολης και Μεγαλόπολης Αρκαδίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, χθες (23.1.2019) το βράδυ, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 23 και 26 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας, ληστεία και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, που περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 26 και 36 ετών, αντίστοιχα, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του έτους 2018, συγκρότησαν συμμορία και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, προέβαιναν στη διάπραξη ληστειών και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.

Πιο συγκεκριμένα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, την 24.10.2018, το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένων ημεδαπών γυναικών και με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή αιχμηρού αντικειμένου (κατσαβιδιού), τις ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα.

Επιπλέον, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 9.7.2018 έως και την 23.10.2018, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης, διέπραξαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες ημεδαπών, από όπου αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονική συσκευή.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -4.500- ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες, ενώ από την κατοχή τους κατασχέθηκαν όχημα και κινητό τηλέφωνο, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Η έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ