ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Πολυαρχιερατικός εσπερινός Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:35:00 μ.μ. | |
Πολυαρχιερατικός εσπερινός Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως
Την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019 η Πρωτεύουσα της Αργολίδας το Ναύπλιο, γιορτάζει με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο.

Την παραμονή της εορτής στον προσκυνηματικό Ιερό ναό του Αγίου στο Ναύπλιο, τελέσθηκε πολυαρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου και Άρτης Καλλινίκου.
Τον πανηγυρικό εσπερινό παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας Γιάννης Ανδριανός και Γ.Μανιάτης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, περιφερειακοί, δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι και πολύς κόσμος.
Την εκκλησιαστική τάξη είχε ο Γενικός αρχιερατικός της Μητροπόλεως Αργολίδος πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Αθανασόπουλος.
Λίγα λόγια για τον Άγιο Αναστάσιο

Ο Άγιος Αναστάσιος ήταν γέννημα και θρέμμα της πόλης του Ναυπλίου και έκανε το επάγγελμα του ζωγράφου. Αρραβωνιάστηκε την κόρη ενός χριστιανού, αλλά επειδή αυτή δεν είχε καλή ζωή, ο Αναστάσιος διέλυσε τον αρραβώνα.
Οι συγγενείς όμως της κοπέλας έκαναν διάφορα σατανικά μάγια στον Αναστάσιο, για να τον εκδικηθούν με αποτέλεσμα ο Αναστάσιος να χάσει τα λογικά του. Εκμεταλλευόμενοι αυτή του την κατάσταση οι Τούρκοι, τον εξισλάμισαν. Αλλά όταν ο Θεός ευλόγησε και συνήλθε στα λογικά του, με θάρρος αποκήρυξε τον Ισλαμισμό και με γενναιότητα ομολόγησε τη χριστιανική του πίστη.
Οι Τούρκοι, με διάφορες κολακείες και υποσχέσεις προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, αλλά ο Αναστάσιος παρέμεινε ακλόνητος στη χριστιανική ομολογία του. Τότε στις 1 Φεβρουαρίου 1655, υπέμεινε μαρτυρικό θάνατο από τους Τούρκους, με διαμελισμό. Δηλαδή τον κατέσφαξαν με μαχαίρια. Το Ναύπλιο τον έκανε πολιούχο του και ωραίος ναός στολίζει την πόλη προς τιμήν του νεομάρτυρα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ