ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Γ. Μανιάτης: Λένε όχι για φυσικό αέριο σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Άργος – Ναύπλιο, Σπάρτη, Κόρινθο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:47:00 π.μ. |
Γ. Μανιάτης: Λένε όχι για φυσικό αέριο σε  Καλαμάτα, Τρίπολη, Άργος – Ναύπλιο, Σπάρτη, Κόρινθο
Ο Bουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σε 18 πόλεις, επεκτείνεται άμεσα με απόφαση της κυβέρνησης το Φυσικό Αέριο με προκηρύξεις που δημοσιεύονται άμεσα για τρεις Περιφέρειες της χώρας (Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη). 

Ο προϋπολογισμός επέκτασης του δικτύου Φυσικό Αερίου, είναι 172.000.000 € και περιλαμβάνει ανάμεσα στις άλλες πόλεις και πόλεις με σαφώς λιγότερο πληθυσμό από π.χ. την Καλαμάτα, την Τρίπολη ή Άργος – Ναύπλιο. Οι πόλεις στις οποίες άμεσα θα επεκταθεί το δίκτυο είναι: Καρπενήσι, Άμφισσα, Θήβα, Λιβαδειά, Λαμία, Χαλκίδα, Βέροια, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Σέρρες, Κιλκίς, Ορεστιάδα, Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Ξάνθη.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κόρινθος, Άργος – Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα), δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της διορισμένης από αυτήν διοίκησης της κρατικής εταιρείας ΔΕΔΑ.

Τονίζω ιδιαίτερα, ότι η υλοποίηση του δικτύου Φ.Α. σε Κόρινθο, Άργος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, που θα μειώσει κατά 40% το ενεργειακό κόστος νοικοκυριών κι επιχειρήσεων, έπρεπε να έχει ξεκινήσει από το β΄ εξάμηνο 2015 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Σύμφωνα με το νόμο ΠΑΣΟΚ του 2011, το νόμο 4001/2011 («νόμος Μανιάτη»), είχαμε προβλέψει το δίκτυο φυσικού αερίου της Πελοποννήσου να δημιουργηθεί αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο αγωγός υψηλής πίεσης «Κόρινθος – Μεγαλόπολη», κόστους 130.000.000 €, που δημιουργήθηκε για την τροφοδοσία της ηλεκτρικής μονάδας 800MW της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Ο αγωγός «Κόρινθος – Μεγαλόπολη» ξεκίνησε να κατασκευάζεται από το ΠΑΣΟΚ το 2011 και ολοκληρώθηκε το α΄ εξάμηνο 2015. Παρουσιάζεται λοιπόν ήδη μια τεράστια καθυστέρηση 3,5 ετών με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ειδικά για την Αργολίδα, σημειώνω ότι με βάση τη μελέτη μας, πρόκειται να τροφοδοτηθούν οι ακόλουθες μονάδες:

Α. 7.000 πολυκατοικίες και κατοικίες

Β. 1.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (εμπορικές, βιοτεχνίες, ξενοδοχεία, θερμοκήπια, κ.ά.)

Γ. 150 δημόσια κτίρια, μεταξύ των οποίων τα 2 νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου, καθώς και τα Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια – Λύκεια του νομού.

Καλώ όλους όσους διεκδικούν να εκπροσωπήσουν τους πολίτες της Αργολίδας και της Πελοποννήσου σε επίπεδο Βουλής, Περιφέρειας, Δήμων να συστρατευθούμε, προκειμένου η Πελοπόννησος να είναι στις Περιφέρειες της χώρας που άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίηση του δικτύου Φυσικού Αερίου».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ