Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΣΔΥ Αργολίδας στον 14ο Αργειακό Μυκηναϊκό Δρόμο στις 7 Απριλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:09:00 μ.μ. | |
Ο ΣΔΥ Αργολίδας στο 14ο Αργειακό Μυκηναϊκό Δρόμο στις 7 Απριλίου
 Ο Σ.Δ.Υ. Αργολιδας θα είναι μαζί μας στις 7 Απριλίου ! Το σύνθημα μας είναι : «Τρέχοντας στην Ιστορία » και δικαίως επειδή οι διαδρομές πραγματικά μαγεύουν δρομείς και περιπατητές που έρχονται σε επαφή και γνωρίζουν βαθύτερα τα ιστορικά τοπόσημα και τα σπουδαία μνημεία του Ελληνικού Πολιτισμού .

Η αφετηρία μας είναι η Πύλη των Λεόντων στις «Πολύχρυσες Μυκήνες», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα.

Το όνομά τους έχει δοθεί σε έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της Ελληνικής προϊστορίας, το μυκηναϊκό, οι δε θρύλοι που συνδέονται με την ιστορία τους διαπέρασαν τους αιώνες μέσα από τα ομηρικά έπη και τις μεγάλες τραγωδίες της κλασικής εποχής, ενώ ενέπνευσαν και εμπνέουν παγκοσμίως την πνευματική έκφραση και την τέχνη.

Τερματισμός στο Άργος, πατρίδα δύο εκ των μεγαλύτερων ηρώων της μυθολογίας μας, του Περσέα και του Ηρακλή, ένα απέραντο, διαχρονικό «μουσείο» πολιτισμού με πληθώρα αρχαιολογικών θησαυρών, όπως το επιβλητικό Αρχαίο Θέατρο Άργους, αρχιτεκτόνημα του 4ου π.Χ. αιώνα λαξευμένο μοναδικά πάνω σε φυσική πέτρα. Πρώτοι εποικιστές του Άργους ήταν οι Πελασγοί. Στην πελασγική γλώσσα, «Άργος» σήμαινε κάμπος, ενώ «Λάρισα», το όνομα του κάστρου που δεσπόζει στον ομώνυμο λόφο, σημαίνει Ακρόπολη.

Το Άργος είναι η γενέτειρα γη, ο τόπος καταγωγής σπουδαίων αθλητών, επιφανών ανδρών και ηρώων κάθε περιόδου της Ελληνικής Ιστορίας, ενώ αποτελεί και την πατρίδα των προγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του πιο διάσημου Μακεδόνα όλων των εποχών.


Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ