ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Δράση της 1ης ΤΟΜΥ Άργους για τους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά στο μπάνιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:02:00 μ.μ. |
Δράση της 1ης ΤΟΜΥ Άργους για τους κινδύνους των παιδιών στο μπάνιο
Την Δευτέρα 25/02/2019 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης σειράς δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Άργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ), πραγματοποίησε δράση στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου.

Το θέμα της εν λόγω δράσης, που αποτελεί τμήμα της θεματικής ενότητας «Είμαι ασφαλής στο σπίτι», ήταν «Είμαι ασφαλής στο μπάνιο» και σκοπός της ήταν να γνωρίσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους, που ενδέχεται να υπάρχουν γι’ αυτά στο χώρο του μπάνιου και συγκεκριμένα τους κινδύνους που έχουν να κάνουν με το ζεστό και κρύο νερό, τις χημικές ουσίες, τα φάρμακα, τα αιχμηρά αντικείμενα, τις ηλεκτρικές μηχανές, τα ντουλάπια, τα συρτάρια, τα καθαριστικά υλικά του μπάνιου.
Πρέπει να τονιστεί ότι όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά τόσο περισσότερο ευάλωτα είναι στα ατυχήματα. Όμως, ατυχήματα συμβαίνουν και στα μεγαλύτερα παιδιά. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να ενημερωθούν από πολύ μικρή ηλικία για τους πιθανούς κινδύνους, ώστε να είναι σε θέση να τους αναγνωρίζουν και να προστατεύονται από αυτούς.

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Γεωργία Μπόζνου και την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου, παρουσίασαν στους μαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για το μαθητικό πληθυσμό, σχετική εισήγηση και απάντησαν στις ερωτήσεις και τις απορίες των μαθητών στη συζήτηση που ακολούθησε. 
Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Δαρειώτη, καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ
ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ