ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Έρχεται η Άνοιξη τη Δευτέρα όχι όμως για πολύ - Νέο κύμα κακοκαιρίας με πολικές θερμοκρασίες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:10:00 π.μ. |
Έρχεται η Άνοιξη τη Δευτέρα όχι όμως για πολύ - Νέο κύμα κακοκαιρίας με πολικές θερμοκρασίες
Ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης αναμένεται να σαρώσουν την Ελλάδα από τις 23 Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κατακόρυφα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Στα λευκά μάλιστα αναμένεται να ντυθεί και η Αττική, ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Ο καιρός μπορεί να βελτιωθεί τις επόμενες μέρες, ωστόσο αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ καθώς η σημερινή πρόγνωση δείχνει ότι νέα κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών της χώρας.

«Έρχεται η Άνοιξη τη Δευτέρα»
«Θα έχουμε πάρα πολύ καλό καιρό. Η Κυριακή θα είναι μία μεταβατική μέρα με νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν στα ανατολικά και νότια της χώρας και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Από την Δευτέρα έως την Πέμπτη θα έχουμε αίθριο ουρανό στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κάποιες πρόσκαιρες στα δυτικά και νότια της επικράτειας και με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 16 και 17 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας», τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος εκτιμώντας πάντως ότι «προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας υπάρχει το ενδεχόμενο να επανέλθει ο χειμώνας».

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας

Μπορεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες να παρουσιάσει βελτίωση, ωστόσο, τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία θέλουν την Ελλάδα να μπαίνει ξανά στο «μάτι» ψυχρής εισβολής. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να είναι εξαιρετικά πιο έντονη σε σχέση με αυτή των τελευταίων ημερών.

Tουλάχιστον για ένα τριήμερο θα στροβιλίζονται πάνω από τη χώρα μας, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις όχι μόνο σε ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Μάλιστα, όπως αποτυπώνεται στους χάρτες, στις 24 Φεβρουαρίου δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Σχεδόν όλα τα προγνωστικά καιρικά μοντέλα, συμφωνούν πως από τις 23 Φεβρουαρίου μπαίνουμε σε μια περίοδο, όπου ο χειμώνας θα δείξει τις άγριες διαθέσεις του με συνεχείς κατεβασιές πολικών αερίων μαζών προς τα Βαλκάνια.

Φώτο: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ