ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Ενημέρωση και εξετάσεις στο Κρανίδι για τις αλλεργίες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:31:00 π.μ. | | |
Ενημέρωση και εξετάσεις στο Κρανίδι για τις αλλεργίες
Στα πλαίσια των δράσεων του τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου η ελληνική εταιρία ΩΡΛ αλλεργίας ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών σε συνεργασία με την ΩΡΛ Κλινική του ΓΝΑ ‘’Η Ελπίς’’, πραγματοποιεί εξέταση και ενημέρωση των κατοίκων της περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με τις αλλεργίες του ανώτερου αναπνευστικού - ΩΡΛ αλλεργίες.

Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την έγκριση της αρμόδιας 6ης ΥΠΕ στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία και την παρακολούθηση - εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου , με επιστημονικά υπεύθυνο του έργου τον κύριο Νταβίλη Δημήτριο , Ιατρό ΩΡΛ Συντονιστή Διευθυντή του Γ.Ν Ελπίς και επιστημονικά υπεύθυνο παρακολούθησης - εποπτείας της δράσης τον κύριο Βασίλειο Διαμαντόπουλο, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιατρό Δημόσιας Υγείας, Διευθυντή Ε.Σ.Υ..


Έως σήμερα η δράση έχει πραγματοποιηθεί στο :

Κ.Υ. ΠΥΛΟΥ 19/01/2019 ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Κ.Υ. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 08/02/2019 ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Κ.Υ. ΜΕΛΙΓΑΛΑ 09/02/2019 - ΠΡΩΙ

Κ.Υ.ΜΕΣΣΗΝΗΣ 10/02/2019 ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ

όπου προσήλθαν και εξετάσθηκαν 1027 συμπολίτες μας.

Σημειώνουμε ότι οι προληπτικές ιατρικές εξετάσεις παρέχονται δωρεάν, χωρίς καμία άμεση ή έμμεση επιβάρυνση του πληθυσμού στόχου.

Επιπρόσθετα ιδιαίτερη προσοχή απαραίτητα δίδεται στην τήρηση των διαδικασιών ως προς τη διακίνηση, την αξιολόγηση και την γνωστοποίηση των ευρημάτων στους πολίτες που συμμετέχουν στις προληπτικές παρεμβάσεις (πχ. διαγνωστικές εξετάσεις), με κριτήριο πάντοτε την προστασία των προσωπικών δεδομένων και το σεβασμό των δικαιωμάτων του ασθενή και των ληπτών υπηρεσιών υγείας.

Η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων στους πολίτες προτείνεται να γίνεται με αποστολή όλων των φακέλων, στην Μονάδα Υγείας και η διάθεση αυτών όπως γίνεται μέσω των ιατρών αυτής, για διασφάλιση της ενημέρωσης του πολίτη και της συνέχειας στη φροντίδα.

Οι επιστημονικές δράσεις πρόληψης θα συνεχισθούν ως κατωτέρω :

Κ.Υ. ΝΕΜΕΑΣ 23/02/2019 ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Κ.Υ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ 09/03/2019-10/03/2019


Κ.Υ. ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ 21/03/2019 – ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Κ.Υ. ΓΥΘΕΙΟΥ 22/03/2019 ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Κ.Υ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ 22/ 03/2019 ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Γ.Ν.ΛΑΚΩΝΙΑΣ – Ν.Μ ΜΟΛΑΩΝ 23/03/2019 ΠΡΩΙ - ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 24/03/2019 ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Η αλλεργική ρινίτιδα θεωρείται σήμερα μια μείζονα χρόνια αναπνευστική νόσος. Η συχνότητά της παγκοσμίως κυμαίνεται από 7% έως 25% και αυξάνεται συνεχώς στην διάρκεια των τελευταίων 40 ετών.

Παρότι δεν θεωρείται νόσος που απειλεί άμεσα τη ζωή του ασθενούς, οι επιπτώσεις της ωστόσο στην ποιότητα ζωής του, στη φυσική και ψυχολογική του ευεξία και γενικά στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή του είναι τεράστιες και ορισμένες φορές συγκρίσιμες με αυτές του βρογχικού άσθματος.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο πιστεύεται ότι πάσχει το 23% του πληθυσμού, ωστόσο μόνο 1 στους 2 ασθενείς διαγιγνώσκεται και μόνο 1στους 4 ασθενείς λαμβάνει σωστή θεραπεία.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η οικεία Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας έχουν σταθερά σε επίπεδο προτεραιότητας την βελτίωση των παραγόντων της υγείας του πληθυσμού με έμβλημα την πρόληψη.





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ