ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Τις ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο Κρανιδίου καταγγέλλει ο Συλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στον Υπουργό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:28:00 μ.μ. |
Τις ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο Κρανιδίου καταγγέλλει ο Συλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στον Υπουργό
Προς Υπουργείο παιδείας

Κύριε Υπουργέ,
Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για την συνεχιζόμενη ύπαρξη σημαντικών ελλείψεων εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Κρανιδίου. Είναι φαίνεται δύσκολο να φθάσει η φωνή μας στο γραφείο σας γιατί είναι η τέταρτη επιστολή που στέλνουμε και απάντηση και λύση δεν είδαμε. 

Τελείωσε το πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους και οι ελλείψεις συνεχίζονται, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση των μαθητών με κορυφαίο την έλλειψη εκπαιδευτικών σε μαθήματα όπως η χημεία ,γεωγραφία και φιλολογικά. 

Η κατάσταση αυτή κύριε Υπουργέ, συνιστά δυσμενή διακριτική μεταχείριση του Γυμνασίου Κρανιδίου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, στην Ερμιονίδα υπάρχουν οι περισσότερες ελλείψεις από όλο το νομό Αργολίδας. 

Η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας καταστρατηγεί το μέτρο της αναλογικότητας και της ποσόστωσης ,όσο αφορά τις τοποθετήσεις αναπληρωτών καθηγητών. 

Δεν είναι λογικό γυμνάσιο με 4 μαθητές στα τμήματα ένταξης να έχει τους αντίστοιχους καθηγητές και το σχολείο μας με 26 μαθητές με γνωμάτευση στα τμήματα ένταξης να μην έχει από την αρχή της χρονιάς ούτε ένα καθηγητή. 

Δεν είναι τυχαίο να τοποθετείται φιλόλογος για 6 ώρες στο Γυμνάσιο Κρανιδίου , ενώ χρειάζεται για 20 ώρες, λόγω σοβαρής ασθένειας φιλολόγου , και τις υπόλοιπες ώρες να πηγαίνει σε άλλο σχολείο της Αργολίδας. 

Έτσι αυξάνονται οι ώρες των κενών , που όπως πληροφορηθήκαμε θα καλυφθούν από περικοπές φιλολογικών μαθημάτων σε άλλα τμήματα του σχολείου Δεν είναι ηθικό θεωρώ ,να μας εμπαίζουν πως έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να καλύψουν τα κενά και κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα αλλά δεν έχουμε και κανενός είδους ένδειξη ότι θα υπάρξει και στο άμεσο μέλλον. 

Δεν είναι κατανοητό τα υπόλοιπα σχολεία της Αργολίδας να είναι πλήρως στελεχωμένα και το Γυμνάσιο Κρανιδίου όχι. Θα ήθελα να μας απαντούσαν από την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας ,που προπάντων είναι παιδαγωγοί αν θα δέχονταν το παιδί τους να μην διδάσκεται μαθηματικά και ιστορία για δυόμισι μήνες, να μην διδάσκεται μέχρι τώρα χημεία, να μην διδάσκεται γεωγραφία. 

Για ποια ισότητα ευκαιριών στην εκπαίδευση μιλάμε όταν υπάρχουν αυτές οι ανισότητες; Οι όροι είναι άνισοι κύριε Υπουργέ και αυτό δεν το δεχόμαστε! Αδυνατούμε να κατανοήσουμε το γιατί, ενώ σας έχουν δηλωθεί έγκαιρα όλα τα κενά και οι ανάγκες των σχολικών μονάδων, δεν προχωρήσατε στην πλήρη κάλυψή τους από την αρχή του σχολικού έτους, με συνέπεια και κατόπιν του δικαιώματος που έχουν οι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν προτίμηση, μένουν κενά. 

Και φυσικά εσείς το γνωρίζετε εκ προοιμίου ότι θα υπάρξουν κενά όταν δεν διορίζετε τόσους εκπαιδευτικούς όσες και οι ανάγκες. Κύριε Υπουργέ, ζητούμε να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις άμεσα! Δεν μας ενδιαφέρουν πλέον οι φθηνές δικαιολογίες για έλλειψη πιστώσεων και κονδυλίων. 

Η επαρχία Ερμιονίδας κύριε Υπουργέ δεν μπορεί να είναι εκπαιδευτικά ανοχύρωτη και να υφίστανται αυτή την δυσμενή διακριτική μεταχείριση σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας και ιδίως τον υπόλοιπο νομό Αργολίδας. Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας. Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και των παιδιών επίσης που ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις, τις οποίες θα υποστηρίξει φυσικά όλη η Ερμιονίδα !!! 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
Μετά τιμής 
Ο πρόεδρος Λάμπης Βάθης

Κοινοποίηση: 
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΚΙΟΛΑ ΙΩΑΝΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΝΙΑΤΗ ΙΩΑΝΝΗ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΔΡΙΑΝΌ ΙΩΑΝΝΗ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
ΔΔΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ