ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Λέκκας για τον σεισμό στην Πελοπόννησο: Είναι μέσα σε λογικά πλαίσια για την περιοχή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:41:00 π.μ. | |
Λέκκας για τον σεισμό στην Πελοπόννησο: Είναι μέσα σε λογικά πλαίσια για την περιοχή
Έντονα αισθητός στα Κύθηρα και στη Νεάπολη ήταν ο σεισμός που καταγράφηκε στις 21:07 το βράδυ της Κυριακής (17/02) κοντά στη Σπάρτη σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιο Λέκκα.

Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών εμφανίζεται καθησυχαστικός, κάνοντας λόγο για συνηθισμένο φαινόμενο στην περιοχή που ίσως συνοδεύεται από μετασεισμούς χωρίς όμως να εμπνέει ανησυχία.

«Είναι μέσα σε λογικά πλαίσια για την περιοχή. Τέτοιου μεγέθους δραστηριότητα καταγράφεται και σπανιότερα είναι ισχυρότερη» εξηγεί ο Ευθύμιος Λέκκας.

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στην Πελοπόννησο στις 21:07.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 34 χιλιόμετρα νότια του Ασωπού και 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σπάρτης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε εννέα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Νεάπολης Βοιών Λακωνίας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε περίπου στα 14 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σεν έχουν αναφερθεί τυχόν ζημιές.

Επίσης, ούτε στην Πυροσβεστική υπάρχουν αναφορές για ζημιές, όμως οχήματα από πυροσβεστική υπηρεσία Μολάων και το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Νεάπολης πραγματοποιούν περιπολίες, για εντοπισμό τυχόν προβλημάτων.

Πηγή: Newsbomb.gr 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ