ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Greek Green Awards: Βραβεύσεις περιβαλλοντικών δράσεων σε Δήμους, φορείς και οργανισμούς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:35:00 π.μ. |
Greek Green Awards: Βραβεύσεις περιβαλλοντικών δράσεων σε Δήμους, φορείς και οργανισμούς
Βραβεία Greek Green Awards απονεμήθηκαν σε Δήμους, φορείς και οργανισμούς που διακρίθηκαν για τις βέλτιστες πρακτικές τους σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας.

Την ανάγκη να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται προγράμματα ανακύκλωσης και διαχείρισης προσαρμοσμένα στις τοπικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες αλλά και αποκέντρωσης από το υπερσυγκεντρωτικό κράτος που απαγορεύει πρωτοβουλίες Δήμων όπως η αλλαγή χρήσης γης προκειμένου να μετατραπεί σε πράσινο σημείο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης VerdeTec για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Η 3η Διεθνής Έκθεση «Verde-Tec» πραγματοποιείται το τριήμερο από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2019, στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕC της Παιανίας υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της ΚΕΔΕ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, μέλη δημοτικών συμβουλίων, υπηρεσιακοί παράγοντες της Τοπικής και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης συμμετέχουν ενεργά στο συνεδριακό πρόγραμμα του «Verde-Tec Forum».
Στο πλαίσιο της έκθεσης ο κ. Πατούλης απένειμε τα βραβεία, ενώ στην τελετή απονομής παρέστησαν ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργος Δημαράς, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας & Βουλευτής Τρικάλων, Κωνσταντίνος Σκρέκας (ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη), ο Βουλευτής Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής, καθηγητής, Γιάννης Μανιάτης. Το Προεδρείο της Βουλής εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου, Χαρά Καφαντάρη.

Παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός, κ. Γιάννης Τσιρώνης, οι Βουλευτές της ΝΔ, Γεώργιος Βλάχος και Αθανάσιος Μπούρας, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, Γιώργος Καραμέρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο στην εκθεσιακή αίθουσα όσο και στις υποψηφιότητες για τα βραβεία “Greek Green Awards 2019”, ήταν πρωτόγνωρη, καθώς 48 δήμοι, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων απ’ όλη την Ελλάδα παρουσίασαν τις δράσεις τους.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η Αυτοδιοίκηση επενδύει και ενισχύει την ανακύκλωση με όλες τις δυνάμεις ενώ αναφερόμενος στα βραβεία τόνισε πως είναι το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας και επιβράβευσης πρωτοβουλιών που η αυτοδιοίκηση, οι Δήμοι της χώρας και οι φορείς τους έχουν να επιδείξουν πρωταγωνιστικό ρόλο υλοποιώντας σήμερα έργα σημαντικά, δράσεις με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον με μεγάλο κοινωνικό όφελος και υψηλή προστιθέμενη αξία.
Βραβεία στις Κυκλάδες

Μεταξύ των όσων βραβεύτηκαν και φορείς όπως και Δήμοι των Κυκλάδων και συγκεκριμένα στον τομέα «Φορείς Κοινωνικής Υπευθυνότητας» και στην κατηγορία: Αστικά Στερεά Απόβλητα, έλαβε το βραβείο: «Ανακύκλωση Ειδικών Ρευμάτων» η

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Καλλονής-Κελλιών» Τήνου, την οποία εκπροσώπησε το Μέλος Διοικούσας Επιτροπής και Ταμίας της Κοιν.Σ.Επ., Μάνθος Δελλατόλλας.

Στο τομέα «ΦΟΔΣΑ & ΔΕΥΑ» και στην κατηγορία: Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση, έλαβε βραβείο «Εκπαίδευση Μαθητών» ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πάρου-Αντιπάρου, τον οποίο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος ΣΥΔΙΣΑΠΑ, Γιάννης Πετρόπουλος,

Στο τομέα «Δήμοι» και στην κατηγορία: Αστική Βιωσιμότητα ΙΙ, δύο δήμοι των Κυκλάδων βραβεύτηκαν, με το Δήμο Μήλου και το Δήμαρχο Γεράσιμο Δαμουλάκη να λαμβάνει το βραβείο: «Τηλεδιαχείριση Δικτύων Οδοφωτισμού», όπως και το Δήμο Άνδρου και το Δήμαρχο Θεοδόση Σουσούδη, που βραβεύτηκε για την «Εξοικονόμηση Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά».

Για δεύτερη χρονιά βραβεύτηκε ο Δήμος Άνδρου στα «Greek Green Awards»

Ο κ. Σούσουδης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είμαι υπερήφανος και χαρούμενος για αυτήν την τιμητική διάκριση και θέλω να επαναλάβω ότι για εμάς είναι χρέος και ευθύνη να συνεχίσουμε και να εμπλουτίσουμε τις δράσεις μας με σεβασμό στο περιβάλλον και κύρια φροντίδα μας την προστασία και διατήρησή του για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας. Στην προσπάθεια αυτή, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα οι Δήμοι, θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις».

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω ανάπτυξης πολιτικών προστασίας του και ευαισθητοποίησης των πολιτών στο θέμα αυτό. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο Δήμος Άνδρου είχε βραβευτεί στην κατηγορία «προστασία περιβάλλοντος-προστατευόμενες περιοχές». Ο Δήμος Άνδρου συνεχίζει τις προσπάθειες του για πρωτοποριακά έργα ενσωμάτωσης ΑΠΕ και ηλεκτροκίνησης, έχοντας ως χρέος την εκτίμηση των τοπικών αναγκών και την εμπλοκή των τοπικών συμφερόντων στον σχεδιασμό των έργων.

Το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, δεύτερη ημέρα της έκθεσης «Verde Tec», εκπροσωπώντας τον Δήμο Άνδρου, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπεύθυνη Πράξης του Έργου κα Αθηνά Τσατσομοίρου, παρουσίασε εισήγηση με θέμα «Επιδεικτικές παρεμβάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο νησί της Άνδρου». Η κα Τσατσομοίρου αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που πραγματοποιείται στην Άνδρο και στα οφέλη από αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, μέσω του οποίου "εμβαθύναμε στα περιβαλλοντικά προβλήματα και εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας για την ουσιαστική αντιμετώπιση τους".

Τηλέ…Μήλος

Άλλο ένα βραβείο για το LightControl και το IntelligentCity έρχεται να επιβεβαιώσει την ποιότητα της πρώτης ελληνικής πλατφόρμας τηλε-διαχείρισης και τηλε-ελέγχου δικτύων οδοφωτισμού, σημειώνεται στη σχετική ενημέρωση στο διαδίκτυο για τη βράβευση της Μήλου. Αυτή τη φορά βραβεύτηκε η Μήλος που ήταν η πρώτη που μας εμπιστεύθηκε πριν από τρία χρόνια και μας έδωσε τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε το σύστημά μας για πρώτη φορά. Η νέα πλατφόρμα λειτουργεί με τη χρήση δικτύου LoRaWAN που ανήκει στο δήμο και είναι απαλλαγμένο από τηλεπικοινωνιακά τέλη. Παράλληλα, επιτρέπει την ασύρματη παρακολούθηση και διαχείριση του δημοτικού φωτισμού, ενώ δίνει τη δυνατότητα επέκτασης και σε άλλες εφαρμογές, όπως μέτρηση περιβαλλοντικών και μετεωρολογικών παραμέτρων, διαχείριση υδρομετρων, διαχείριση θέσεων στάθμευση κ.λπ. Εκφράζονται δε ευχαριστίες στο Δήμαρχο Μήλου, Γεράσιμο Δαμουλάκη και τον πρόεδρο του δημοτικού λιμενικού ταμείου, Νικόλαο Ξενάκη για τη εμπιστοσύνη και την βοήθεια. Συνεχίζουμε…
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ