ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Προστασία από την εποχική γρίπη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:28:00 μ.μ. | | |
Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Προστασία από την εποχική γρίπη
Η γρίπη είναι μία εποχική λοίμωξη του αναπνευστικού, που μπορεί να κυμαίνεται από πολύ ελαφρύ σαν κοινό κρυολόγημα έως πολύ σοβαρή όπως πνευμονία ή οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Να σημειωθεί ότι δεν είναι όλες οι λοιμώξεις του αναπνευστικού γρίπη. Οι περισσότερες από αυτές οφείλονται σε πολλούς άλλους ιούς. Ο Η1Ν1 είναι ο επικρατέστερος ιός της γρίπης αυτή τη χρονική περίοδο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας συστήνει το αντιγριπικό εμβόλιο ως το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την προστασία από την γρίπη. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ τα κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανέρχονται 115 ενώ ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 22.

Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές. Τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (χρόνια νοσήματα, ηλικία άνω των 60, άτομα σε ανοσοκαταστολή, κτλ.) διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη.

Τα συμπτώματα της γρίπης ξεκινούν απότομα, διαρκούν από 2-7 ημέρες και περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πόνος μυών και αρθρώσεων, πονοκέφαλο, έντονη κόπωση, καταρροή, πονόλαιμο, βήχα.

Για την προφύλαξη από τη γρίπη απαραίτητοι είναι οι κανόνες υγιεινής:

· Κάλυψη του βήχα και φτερνίσματος με χαρτομάντιλο

· Καλό πλύσιμο χεριών

· Αποφυγή συνωστισμού σε κλειστούς χώρους

· Πλήρης ανάρρωση των ασθενών μέχρι την επιστροφή στις δραστηριότητες τους.

Μην ξεχνάμε την αναζήτηση ιατρικής εκτίμησης και συμβουλής, για τη σωστή χρήση των εμβολίων και των αντιϊκών φαρμάκων. Τέλος όσα άτομα εμβολιάστηκαν το φθινόπωρο, δε χρειάζεται να επαναλάβουν με δεύτερη δόση.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ