ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Στη Λιβαδειά το Ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο

Στη Λιβαδειά το Ιερό λείψανο του  Αγίου Λουκά του ιατρού από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο
Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ρηγίνου, Επισκόπου Σκοπέλου του Λεβαδέως, στον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου, στην Πόλη της Λιβαδειάς.

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου ε.έ., και ώρα 6.00 μ.μ., υποδεχθήκαμε με κάθε λαμπρότητα, κλήρος και λαός με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιο, τμήμα των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά του ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, στον προαύλιο χώρο του ναού .
Αμέσως μετά την υποδοχή των ιερών λειψάνων ακολούθησε ενδιαφέρουσα ομιλία, παρουσία πλήθους κόσμου, απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο, σχετική με τον πολυτάραχο βίο και την μαρτυρία του Αγίου Λουκά του ιατρού.
Στη συνέχεια εψάλη η ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου.
Στο τέλος του Εσπερινού, λαμβάνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος, ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για την έμπρακτη αγάπη του προς το Πρόσωπό του αλλά και τον λαό της Βοιωτίας, κομίζοντας αυτό τον πνευματικό θησαυρό στην πόλη μας, σε μία δύσκολη περίοδο για την Πατρίδα μας, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών της επαρχίας μας.
Τα ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά του ιατρού θα παραμείνουν στον Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας έως και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου (ημέρα μνήμης του Αγίου Ρηγίνου). Καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες με αποκορύφωμα την Πανήγυρη του Αγίου μας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ