ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Γ. Μανιάτης: «Διαδίκτυο: Κίνδυνοι και προοπτικές για τα παιδιά και την κοινωνία»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:32:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης: «Διαδίκτυο: Κίνδυνοι και προοπτικές για τα παιδιά και την κοινωνία»
Στην κατάμεστη αίθουσα του Βουλευτικού, στο Ναύπλιο, συζητήσαμε για το Διαδίκτυο, την Τεχνητή Νοημοσύνη, την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, καθώς είναι το νέο σύμπαν της ανθρωπότητας. 

Από τη μία θα μειώσουν κατά 55.000.000 τις θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, αλλά θα δημιουργήσουν εκατομμύρια νέες, από την άλλη επιτρέπουν οι άνθρωποι να δουλεύουν το μισό χρόνο και να εισπράττουν τη διπλάσια αμοιβή, αν αξιοποιηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι κίνδυνοι για τα παιδιά, είναι προφανείς, εκτεταμένοι και πολλές φορές άγνωστοι. Γονείς, δάσκαλοι και καθηγητές, δημιουργούμε τη συμμαχία του καλού για εκπαίδευση σύγχρονη, ασφαλή, προσαρμοσμένη στις προοπτικές του αύριο. 
Τα τεράστια ηθικά και φιλοσοφικά διλήμματα που προκύπτουν από αλγόριθμους μηχανών που αποφασίζουν αντί για τους ανθρώπους, βρίσκουν απαντήσεις στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Αριστοτέλης και Πλάτωνας, Σοφοκλής κι Ευριπίδης, όλες οι σχολές φιλοσοφίας, μαθηματικών, θεάτρου, κοινωνιολογίας της Αρχαίας Ελλάδας, απαντούν στα διαχρονικά ανθρώπινα διλήμματα. 

Που σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, ζητούν απαντήσεις, για να καταφέρουμε οι επιστημονικές εξελίξεις, να γίνουν εργαλείο απελευθέρωσης και όχι υποδούλωσης ανθρώπων και κοινωνιών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ