ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Δράση της 1ης ΤΟΜΥ Άργους: «Είμαι ασφαλής στο δρόμο ως πεζός και ως ποδηλάτης»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:37:00 μ.μ. | | |
Δράση της 1ης ΤΟΜΥ Άργους: «Είμαι ασφαλής στο δρόμο ως πεζός και ως ποδηλάτης»
 Τη Δευτέρα 18/03/2019 και την Τρίτη 19/03/2019 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Άργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ), πραγματοποίησε τις επόμενες δύο δράσεις της στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου. 
Τα θέματα των εν λόγω δράσεων, που υπάγονται στο θεματικό άξονα «Πρόληψη Ατυχημάτων», ήταν «Είμαι ασφαλής στο δρόμο ως πεζός» και «Είμαι ασφαλής στο δρόμο ως ποδηλάτης» και σκοπό είχαν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών στην αναγνώριση των παραγόντων κινδύνου και των συνεπειών τους, που σχετίζονται με την πρόκληση ατυχημάτων, καθώς περπατούν ή διασχίζουν το δρόμο είτε από το σπίτι προς το σχολείο και αντίστροφα είτε στην εκδρομή και κάθε άλλου είδους δραστηριότητα και ψυχαγωγία, που περιλαμβάνει περπάτημα στο δρόμο, όπως και κατά τη χρήση του ποδηλάτου ως μεταφορικού μέσου ή εργαλείου σωματικής δραστηριότητας. Έμφαση δόθηκε στην τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και στην οδική ασφάλεια, που συνιστούν σωστή κοινωνική συμπεριφορά, με στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων. 

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, περίπου 500.000 παιδιά τραυματίζονται ετησίως στη χώρα μας. Το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς τους τραυματισμούς αποτελούν τα τροχαία ατυχήματα. Η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων είναι ο κυριότερος τρόπος για τον αποτελεσματικό περιορισμό τους. 
Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Βασιλική Γιαννακοπούλου και την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου, παρουσίασαν στους μαθητές του ΚΔΑΠ Νέας Κίου με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για το μαθητικό πληθυσμό, σχετική εισήγηση. Ακολούθησε συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν ενεργά οι μαθητές, περιγράφοντας τις εμπειρίες τους από σχετικούς τραυματισμούς και παρ’ ολίγον τραυματισμούς, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Για την επιτυχή έκβαση των δράσεων η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Δαρειώτη, καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή των δράσεων.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ
ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ