ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Δράση της 1ης ΤΟΜΥ Άργους: «Ασφαλείς διαδρομές προς και από το σχολείο»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:33:00 π.μ. | |
Δράση της 1ης ΤΟΜΥ Άργους: «Ασφαλείς διαδρομές προς και από το σχολείο»
Την Τετάρτη 20/03/2019 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Άργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ), πραγματοποίησε την επόμενη δράση της στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου.

Το θέμα της εν λόγω δράσης ήταν «Ασφαλείς διαδρομές προς και από το σχολείο», η οποία εντάσσεται στο θεματικό άξονα «Πρόληψη Ατυχημάτων». Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών στην αναγνώριση των παραγόντων κινδύνου και των συνεπειών τους, που σχετίζονται με την πρόκληση ατυχημάτων. Έμφαση δόθηκε στην επιλογή της πεζοπορίας και της ποδηλασίας κατά τη μετάβαση από το σπίτι στο σχολείο και την επιστροφή από το σχολείο στο σπίτι, έναντι της χρήσης αυτοκινήτου ή μηχανής από τους γονείς. 
Υπάρχουν πολλοί τρόποι, αλλά και πολλές διαδρομές για την μετακίνηση των παιδιών προς και από το σχολείο και τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν είτε τη συντομότερη διαδρομή είτε τη μακρύτερη ανάλογα με το χρόνο που διαθέτουν, τη διάθεση εξερεύνησης και κατά πόσο τους επιτρέπεται το τελευταίο ανάλογα με την ηλικία τους.

Η μετακίνησή τους με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα και πάντα με τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού. Τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας από τη μικρή ηλικία, ώστε να υιοθετήσουν κατάλληλη οδική και κοινωνική συμπεριφορά τόσο ως πεζοί όσο ως ποδηλάτες και αργότερα ως οδηγοί αυτοκινήτων κατά την ενήλικη ζωή τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η μετακίνηση με τα πόδια ή με το ποδήλατο μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, ενισχύει τις κοινωνικές σχέσεις των παιδιών και προάγει τη σωματική και την ψυχική τους υγεία. 
Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Βασιλική Γιαννακοπούλου και την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου, παρουσίασαν στους μαθητές του ΚΔΑΠ Νέας Κίου με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για το μαθητικό πληθυσμό, σχετική εισήγηση. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές σχετικά με τη μετακίνησή τους προς και από το σχολείο, τις δυνατότητες επιλογής διαφορετικής διαδρομής, καθώς και διαφορικού τρόπου μεταφοράς, εστιάζοντας πάντα στους πιθανούς κινδύνους και τους τρόπους ασφαλούς και υγιεινής μετακίνησης.

Για την επιτυχή έκβαση των δράσεων η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Δαρειώτη, καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή των δράσεων.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ
ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ