Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019

Απάντηση Γεροβασίλη σε Ανδριανό για τα αναγκαία έργα στο κτίριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:31:00 π.μ. | | |
Απάντηση Γεροβασίλη σε Ανδριανό για τα αναγκαία έργα στο κτίριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου
Στην 6136/01-03-2019 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα τα αναγκαία έργα συντήρησης, επισκευής και διαμόρφωσης των κτηριακών εγκαταστάσεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου, απάντησε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ο. Γεροβασίλη

Στην απάντηση επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Διαρκής επιδίωξη του Υπουργείου και του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος αποτελεί η επίλυση του θέματος της στέγασης των περιφερειακών Υπηρεσιών αυτού σε κατάλληλες κτιριακές υποδομές με σύγχρονους, άνετους και υγιεινούς χώρους εργασίας και διαμονής για το προσωπικό, αλλά και εξυπηρέτησης, αντίστοιχα, για τους προσερχόμενους σε αυτές πολίτες.

Επίσης, στο πλαίσιο των υφιστάμενων δημοσιονομικών δυνατοτήτων και κατόπιν ιεράρχησης των υποβαλλόμενων αιτημάτων και αναγκών των περιφερειακών Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις που χρήζουν συντήρησης ή/και επισκευής.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο κτίριο στέγασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου, σημειώνεται ότι αυτό εντάχθηκε στο έργο «Συντήρηση – επισκευή – διαμόρφωση – επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων Π.Σ.», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιείται σταδιακά, ανάλογα με τις διαθέσιμες πιστώσεις, ανά έτος, ενώ επισημαίνεται ότι, την παρούσα χρονική στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία της απαιτούμενης, για την υλοποίηση του οικείου υποέργου, Προγραμματικής Σύμβασης».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ