Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

Επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο υποστήριξης εκπαιδευτικών στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:59:00 μ.μ. | |
Επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο υποστήριξης εκπαιδευτικών στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου
Tο Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) στο πλαίσιο του προγράμματός τους "Κι αν ήσουν εσύ; - ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος” διοργανώνουν επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο υποστήριξης εκπαιδευτικών που υλοποιούν ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).

«Σιωπές στη ζωή και στο Θέατρο: 
Ανιχνεύοντας ένα μονόπρακτο του Πίντερ γράφουμε και παίζουμε διαλόγους»

Ναύπλιο, Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, 17:30- 21:00, στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

Επιμορφώτριες: ΆβραΑυδή, Τζένη Καραβίτη, φιλόλογοι, θεατροπαιδαγωγοί


Σύντομη περιγραφή σεμιναρίου

Εργαστήριο γραφής, που περιλαμβάνεται στο ψηφιακό έργο Πολύτροπη Γλώσσα . Στο πρώτο μέρος, οι συμμετέχοντες ασκούνται στην ανάγνωση θεατρικού κειμένου, ανιχνεύοντας το περιεχόμενο και τη μορφή ενός μονόπρακτου του Χ. Πίντερ, με εστίαση στις σιωπές των χαρακτήρων και στις παύσεις. Στη συνέχεια, αξιοποιώντας το μονόπρακτο του Πίντερ ως μήτρα, καθώς και διάφορες θεατρικές τεχνικές, προχωρούν στη γραφή σύντομων θεατρικών κειμένων με ανάλογα χαρακτηριστικά. Το εργαστήριο ολοκληρώνεται με τη σκηνική παρουσίαση αυτών των κειμένων. 

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση,Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Συνεργαζόμενοι: ΔΔΕ Ν. Αργολίδας, ΔΠΕ Ν. Αργολίδας,δια μέσου των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων Ελένης Μάρα και Ιωάννη Γιατράκου, ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου, Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας

Γραμματεία/Πληρ. Γιάννα Παπαδοπούλου / humanrights@theatroedu.gr / 2106541600www.humanrights.theatroedu.gr

Τοπική συνεργάτιδα στην Αργολίδα: Ελπίδα Κομιανού elpida.komianou@gmail.com6937895789


Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ