ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Αργολίδα: Αγώνας δρόμου για το μαρούλι στα Ίρια - Νέες φυτεύσεις για να προλάβουν το Πάσχα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:17:00 μ.μ. | |
Αργολίδα: Αγώνας δρόμου για το μαρούλι στα Ίρια - Νέες φυτεύσεις για να προλάβουν το Πάσχα
 Ο χειμώνας που πέρασε προκάλεσε πάρα πολλά προβλήματα στην καλλιέργεια των μαρουλιών. Οι μειωμένες στρεμματικές αποδόσεις και η ποιοτική υποβάθμιση είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της φετινής παραγωγής. Οι παραγωγοί, μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη, τρέχουν για να προλάβουν τη νέα καλλιεργητική περίοδο και ιδιαίτερα τις γιορτές του Πάσχα.

Έντονο ενδιαφέρον για συμβολαιακή στην Αργολίδα

Η Αργολίδα αποτελεί μία από τις βασικές περιοχές παραγωγής μαρουλιού της χώρας. Οι αγρότες της περιοχής καλλιεργούν σχεδόν όλους τους τύπους και τις ποικιλίες μαρουλιού έχοντας εξειδικευτεί σε μεγάλο βαθμό στην καλλιέργεια του φυτού. 

Ο Θωμάς Χουντάλας, από την περιοχή των Ιρίων, περιγράφει: «Έντονο παρουσιάζεται το ενδιαφέρον εταιρειών από τον βιομηχανικό τομέα, αλλά και από εμπόρους της λιανικής, για συμβολαιακές συνεργασίες με παραγωγούς της περιοχής μας.

 Για τρεις δεκαετίες ασχολούμαι με τα iceberg και για την τρέχουσα περίοδο έχω κλείσει συμβόλαιο για 1,30 ευρώ το κιλό. Λόγω της αυξημένης τιμής από την έλλειψη που παρουσιάστηκε το τελευταίο διάστημα, υπάρχει έντονη κινητικότητα στην περιοχή μας και αρκετοί παραγωγοί ξεκίνησαν τη φύτευση».

Πηγή: ypaithros.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ