ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Θ. Πετράκος από το Νοσοκομείο Ναυπλίου: Όχι στο κλείσιμο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών

Θ. Πετράκος από το Νοσοκομείο Ναυπλίου: Όχι στο κλείσιμο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών
 Μετά την επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Θανάση Πετράκου και των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της παράταξής του σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 στο νοσοκομείο Ναυπλίου και τη συνάντηση που είχαν οι υποψήφιοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου με το Σωματείο των εργαζομένων, τους εργαζόμενους, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου και το Ιατρικό προσωπικό, ο Θανάσης Πετράκος τόνισε:

«Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να κλείσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών μας βρίσκει ριζικά αντίθετους. Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου τονίζει ότι με την απόφαση αυτή υποβαθμίζεται πλήρως το Νοσοκομείο Ναυπλίου και ουσιαστικά οδηγείται στο κλείσιμο. Διότι όταν ένα νοσοκομείο δεν έχει τμήμα επειγόντων περιστατικών τότε δεν μπορεί να εφημερεύει και κατά συνέπεια ΚΛΕΙΝΕΙ. 
Η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της Αργολίδας μόνο από το νοσοκομείο του Άργους, είναι αδύνατον να γίνει διότι το Νοσοκομείο του Άργους δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του Νομού Αργολίδας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός επισκεπτών στο Ναύπλιο αλλά και σε όλη την Αργολίδα. Επιπλέον το Νοσοκομείο του Άργους είναι γνωστό ότι καλύπτει και τμήμα του Νομού Αρκαδίας (περιοχή Άστρους), τμήμα του Νομού Κορινθίας (περιοχή Νεμέας) και τμήμα του Πειραιά (Πόρος Τροιζηνία, Σπέτσες, Ύδρα). Συνεπώς είναι άκρως αναγκαία η αναβάθμιση και των δυο νοσοκομείων (Άργους και Ναυπλίου) και όχι το κλείσιμο των επειγόντων. 
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις μνημονιακές πολιτικές που συνεχίζει να εφαρμόζει κλείνει το νοσοκομείο Ναυπλίου διότι έχει αναλάβει μνημονιακή δέσμευση να μειώσει τις μονάδες υγείας από 140 σε 95 περίπου . Είναι φανερό ότι ο μνημονιακός σχεδιασμός αυτός υποβαθμίζει τις ανάγκες για σωστές και επαρκής υπηρεσίες υγείας και συνεπώς βλάπτει το επίπεδο υγείας όλου του νομού Αργολίδας. 

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου απαιτεί την άμεση αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ναυπλίου, την λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων και την άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσοκόμων και καλεί τους πολίτες της Αργολίδας και ιδιαίτερα του Ναυπλίου αλλά και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο να αντιδράσουν μαζικά και δυναμικά στο κλείσιμο των Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ