Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Ο Γ. Γκιόλας στις επετειακές εκδηλώσεις της Γ΄ Εθνικής Συνέλευσης στην Ερμιόνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:30:00 π.μ. | |
Ο Γ. Γκιόλας στις επετειακές εκδηλώσεις της Γ΄Εθνικής Συνελευσης στην Ερμιόνη
Κατά την παρουσία μου την Κυριακή 24/03/2019 στις επετειακές εκδηλώσεις της Γ’ Εθνοσυνέλευσης “κατ΄επανάληψη» στην Ερμιόνη, που διεξήχθη στις αρχές του 1827, περιέλαβε 17 συνεδριάσεις και τελικά μεταφέρθηκε στην Τροιζήνα, όπου και ολοκληρώθηκε.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από το οίκημα όπου στεγάζεται σήμερα το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο της Ερμιόνης (παλαιό αρχοντικό Οικονόμου) και στο οποίο συνεδρίασαν οι τότε αντιπρόσωποι (σύνεδροι), 157 περίπου τον αριθμό, υπό την προεδρία του Γ. Σισσίνη, με τη συμμετοχή πολλών αγωνιστών της Επανάστασης, μεταξύ των οποίων οι Θ. Κολοκοτρώνης, Κων/νος Κανάρης, Κίτσος Τζαβέλας κ.α., μεταξύ δε αυτών και δύο Ερμιονίτες.
Οι επετειακές τελετές,μετά και την τιμητική παρουσία του Π.τ.Δ. κ. Προκόπη Παυλόπουλου στις αντίστοιχες του 2018, έχουν λάβει μεγάλη αίγλη, χάρις και στην συμμετοχή τοπικών φορέων, όπως του Ερμιονικού Συνδέσμου, του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου της Ερμιόνης, του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας καθώς και μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου της Ερμιόνης, που πλαισιώνουν τις επετειακές τιμητικές εορτές που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης. 

Γιάννης Γκιόλας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ