ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Διάλεξη του καθηγητή και ιστορικού τέχνης Μάνου Στεφανίδη στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:56:00 π.μ. | |
Διάλεξη του καθηγητή και ιστορικού τέχνης Μάνου Στεφανίδη στο Ναύπλιο
Οι φίλοι του Ομίλου Τέχνης και Πολιτισμού Ναυπλίου διοργανώνουν διάλεξη του καθηγητή και ιστορικού τέχνης Μάνου Στεφανίδη με θέμα : "Ιδιοφυΐα και τρέλα. Βαν Γκογκ, Χαλεπάς", το Σάββατο 30 Μαρτίου στην αίθουσα τέχνης, Κωνσταντινουπόλεως 6 ( Αγία Σοφία), Ναύπλιο.


Η ομιλία θα συνδέσει δύο εμβληματικές προσωπικότητες της ζωγραφικής που αν και δεν συναντήθηκαν ποτέ, οι ζωές τους έχουν πολλά κοινά σημεία αναφοράς. Θα εξερευνήσει αυτήν ακριβώς τη σχέση μεταξύ της έκτροπης συμπεριφοράς και της δυναμικής της καλλιτεχνικής έκφρασης, ιδωμένη υπό το πρίσμα δύο μεγάλων δημιουργών, του Ολλανδού Βίνσεντ Βαν Γκογκ και του δικού μας Γιαννούλη Χαλεπά.
Ο Μάνος Στεφανίδης γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Kunstmuseum του Dusseldorf και στο SmisthsonianInstitution της WashingtonDC. Επί 25 χρόνια ήταν επιμελητής της Eθνικής Πινακοθήκης. Το 2006 εξελέγη επ. καθηγητής στο ΑΠΘ. Σήμερα διδάσκει Ιστορία της Τέχνης στην Φιλοσοφική Αθηνών, τμήμα θεατρικών σπουδών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ