Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019

Παρέμβαση Ανδριανού για τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το μέλλον της Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και των Δημόσιων ΙΕΚ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:32:00 μ.μ. | |
Παρέμβαση Ανδριανού για τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το μέλλον της Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και των Δημόσιων ΙΕΚ
 Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τις προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον της Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και των Δημόσιων ΙΕΚ.


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Φλώρινα, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όπως καταγράφεται στον ηλεκτρονικό τύπο (για παράδειγμα στην ιστοσελίδα της Αυγής την 1η Μαρτίου 2019) ανέφερε μεταξύ άλλων για τα διετή προγράμματα ότι: ‘Όσο θα προχωρά η υλοποίηση αυτού του μέτρου δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης και τα διάφορα ΙΕΚ που λειτουργούν στη χώρα’.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Πράγματι θεωρεί ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης τα πάνω από 100 Δημόσια ΙΕΚ που λειτουργούν στη χώρα;

2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για το θεσμό των ΙΕΚ συνολικά;

3. Η ουσιαστική εγκατάλειψη των Δημοσίων ΙΕΚ που αποτυπώνεται σε σειρά εγγράφων της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δημοσίων ΙΕΚ, εντάσσεται στο πλαίσιο της επιλογής του Υπουργού να κλείσει τα Δημόσια ΙΕΚ και να καταργήσει το θεσμό;».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ