Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019

Διάλεξη του καθηγητή Μάνου Στεφανίδη στο Ναύπλιο: "Ιδιοφυΐα και τρέλα. Βαν Γκογκ, Χαλεπάς" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:25:00 μ.μ. |
Διάλεξη του καθηγητή Μάνου Στεφανίδη στο Ναύπλιο: "Ιδιοφυΐα και τρέλα. Βαν Γκογκ, Χαλεπάς" (βίντεο)
 Οι φίλοι του Ομίλου Τέχνης και Πολιτισμού Ναυπλίου διοργάνωσαν διάλεξη με ομιλητή τον  καθηγητή και ιστορικό τέχνης Μάνο Στεφανίδη με θέμα: "Ιδιοφυΐα και τρέλα. Βαν Γκογκ, Χαλεπάς", το Σάββατο 30 Μαρτίου στην αίθουσα τέχνης, Κωνσταντινουπόλεως 6 ( Αγία Σοφία), στο Ναύπλιο.

Η ομιλία συνέδεσε δύο εμβληματικές προσωπικότητες της ζωγραφικής που αν και δεν συναντήθηκαν ποτέ, οι ζωές τους έχουν πολλά κοινά σημεία αναφοράς.
Ο ομιλητής εξερεύνησε αυτήν ακριβώς τη σχέση μεταξύ της έκτροπης συμπεριφοράς και της δυναμικής της καλλιτεχνικής έκφρασης, ιδωμένη υπό το πρίσμα δύο μεγάλων δημιουργών, του Ολλανδού Βίνσεντ Βαν Γκογκ και του δικού μας Γιαννούλη Χαλεπά.
Την διάλεξη παρακολούθησε ο Πρόεδρος του Ομίλου Τέχνης και Πολιτισμού Ναυπλίου Θέμος Χαραμής, το μέλος του ομίλου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Εφέδρων Αξιωματικών Αργολίδας Κώστας Χουντάλας, μέλη του Ομίλου και πολύς κόσμος από το Ναύπλιο και όχι μόνο.
Ο Μάνος Στεφανίδης γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Kunstmuseum του Dusseldorf και στο SmisthsonianInstitution της WashingtonDC. Επί 25 χρόνια ήταν επιμελητής της Eθνικής Πινακοθήκης.
Το 2006 εξελέγη επ. καθηγητής στο ΑΠΘ. Σήμερα διδάσκει Ιστορία της Τέχνης στην Φιλοσοφική Αθηνών, τμήμα θεατρικών σπουδών.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ