ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Ο Γιάννης Μανιάτης συζητά στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:26:00 μ.μ. |
Ο Γιάννης Μανιάτης συζητά στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών (βίντεο)
Στο Delphi Economic Forum μίλησε ο Γιάννης Μανιάτης στα πλαίσια του session για τον Ενεργειακό Γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, καθώς και την Εθνική Στρατηγική Εξωτερικής Πολιτικής με θέμα «Energy Geopolitics and the Role of Greece».
Στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε στο κοινό Ενεργειακό Δόγμα με την Κύπρο, μέσα από την ένωση των δυνάμεων των αδελφών λαών. Έδωσε συγχαρητήρια στην Κυπριακή Δημοκρατία, για τη σοβαρότητα και την εθνική ενεργειακή στρατηγική της που είχε ως αποτέλεσμα και την πρόσφατη ανακάλυψη του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Γλαύκος», ύψους άνω των 40δις $.
Τόνισε, ότι στο θέμα του Ταμείου Εθνικού Πλούτου που αποφάσισε χθες η Κύπρος, η Ελλάδα ήδη από το 2013 με το ν.4162/2013 έχει δημιουργήσει το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών, κατά το νορβηγικό πρότυπο. Για την Ελλάδα, τόνισε, με ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς δεν έχει υπάρξει κανένας διεθνής γύρος παραχωρήσεων, ενώ οι αντιδράσεις των τοπικών κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν σοβαρά προβλήματα ακόμα και στις συμβάσεις που έχουν κυρωθεί στη Βουλή. Τέλος, κατέθεσε την αισιοδοξία του ότι με συνθήκες κανονικής διακυβέρνησης της χώρας, η ενέργεια μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις άνω των 50δις €.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ