ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Εκπαιδευτική εκδήλωση στο Κρανίδι για την παραγωγή υψηλών πολυφαινολικών ελαιολάδων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:11:00 μ.μ. | | |
Εσπερίδα στο Κρανίδι για την παραγωγή υψηλών πολυφαινολικών ελαιολάδων
 Ένα χρόνο μετά την ένταξή του στο διευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα INTERREG MED ARISTOIL, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Θερμασία Δήμητρα» δείχνει ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία του προγράμματος σε επίπεδο συμμετεχόντων παραγωγών.

Ακολουθεί πιστά τις οδηγίες καλλιέργειας και συγκομιδής, και αυτό έχει ήδη φέρει θεαματικά ποιοτικά αποτελέσματα στο ούτως ή άλλως κορυφαίο ελαιόλαδο της Θερμησίας – Ερμιονίδος.

Ο πρωτοπόρος Συνεταιρισμός συνεχίζει άοκνα να συμμετέχει στις δράσεις και της εκδηλώσεις αυτού του σημαντικού προγράμματος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, που λειτουργεί εδώ και δυο χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το ARISTOIL, την Ε.Ο.Ε.Σ. «ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ» και την Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνεται εσπερίδα στις 23 Μαρτίου 2019 και ώρα 5:30 στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου με θέμα την περαιτέρω εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών της Ερμιονίδος στις μεθόδους ελαιοκαλλιέργειας, ελαιοκομιδής και ελαιοποιήσεως με σκοπό την παραγωγή υψηλών πολυφαινολικών ελαιολάδων.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από τον καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών κ. Προκόπη Μαγιάτη και γεωπόνους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όπως ανέφερε επί τη ευκαιρία της ημερίδας, μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος της οργάνωσης, που λειτουργεί από το 2017 και αναλαμβάνει συνεχώς δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας και τη μείωση του κόστους παραγωγής, ο κ. Κωνσταντίνος Μέλλος «η εκδήλωση είναι ανοικτή και στην εκπαίδευση θα συμμετέχουν, όχι μόνο ελαιοπαραγωγοί του Δήμου Ερμιονίδος, αλλά και των λοιπών Δήμων της Π.Ε. Αργολίδος».

Σημειωτέον ότι ο Συνεταιρισμός «Θερμασία Δήμητρα» έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα αρκετές δράσεις για την στήριξη των παραγωγών της περιοχής της Ερμιονίδος, ενώ πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρεται να ενοικιάσει ελαιώνες, που για διάφορους λόγους έχουν αφεθεί ακαλλιεργήτοι από τους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος, αναπτύσσει και σε συνεργασία με ελαιοπαραγωγούς και φορείς από άλλες χώρες της ΕΕ, δράσεις, οι οποίες ως σκοπό έχουν τη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ