ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

"Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω... είμαι εγώ» στο Δημοτικό Σχολείο Σκαφιδακίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:01:00 π.μ. | |
"Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω... είμαι εγώ» στο Δημοτικό Σχολείο Σκαφιδακίου
 Στα πλαίσια της συνεργασίας του Κέντρου Ελπίδα Ζωής με το Δημοτικό Σχολείο Σκαφιδακίου, υλοποιήθηκαν δυο ακόμα βραχύχρονα προγράμματα, με θέμα «Ξέρω ποιος είμαι, ξέρω τι νιώθω… είμαι εγώ», ένα για τους μαθητές της Α τάξης και ένα για τους μαθητές της Β τάξης, στις 14,19 και 21 Μαρτίου.

Οι μικροί μαθητές μέσα από παραμύθια, ζωγραφική, παιχνίδια, κατασκευές και άλλες βιωματικές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν θέματα, που αφορούν τον εαυτό τους αλλά και τη σχέση τους με τους άλλους.

Το πρόγραμμα διάρκειας τριών δίωρων συναντήσεων στοχεύει στην βιωματική εκμάθηση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τη σημασία της μοναδικότητας του καθενός αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας. «Είμαστε διαφορετικοί αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε και να λειτουργήσουμε ως ομάδα». 

Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τη σημασία της αναγνώρισης και της έκφρασης των συναισθημάτων, δίνοντας έμφαση στα «δύσκολα» συναισθήματα και στους τρόπους διαχείρισης, στην ποικιλία και τις αιτίες που μας τα προκαλούν. Τέλος τα παιδιά αναζήτησαν στον εαυτό τους και στους άλλους δυνατά στοιχεία σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της θετικής εικόνας εαυτού.

Τις συναντήσεις με τους μαθητές της Α τάξης πραγματοποίησε η Ιωάννα Καββεζού- Κοινωνική Λειτουργός και με την Β τάξη η Βασιλική Γεωργιλά- Κοινωνική Λειτουργό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ