Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019

Μνήμες ηρώων στη μουσική εκδήλωση για την Εθνική Παλιγγενεσία στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:33:00 π.μ. |
Μνήμες ηρώων στη μουσική εκδήλωση για την Εθνική Παλιγγενεσία στο Ναύπλιο (βίντεο)
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ συνδιοργάνωσαν μουσική εορταστική εκδήλωση για την Εορτή του Ευαγγελισμού και την Εθνική Παλιγγενεσία που πραγματοποιηθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε στο πρώτο μέρος βυζαντινούς ύμνους του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και άλλους θεομητορικούς ύμνους από την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ υπό την διεύθυνση του Μιχαήλ Μακρή.
Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει παραδοσιακά δημοτικά, ιστορικά τραγούδια καθώς και νεότερα έντεχνα, με αναφορά θεματολογική στο γεγονός της Επαναστάσεως του 1821 με το μουσικό σχήμα ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα.
Το πρόγραμμα άνοιξε η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων της Αγίας Βαρβάρας Αττικής "Ο ΦΑΡΟΣ" κ. Σοφία Σαββίδου, ενώ συμμετείχε και ο Συλλογος Ποντίων Αργολίδας "Παναγία Σου μελά"
Η κ. Σαββίδου ανέπτυξε το θέμα, σχετικά με τη συμβολή των Ελλήνων του Εύξεινου Πόντου στην Επανάσταση του 1821. Την εκδήλωση συνόδευσαν μουσικά ο κος Λ. Κοτσίνης στο κλαρίνο και ο κος Σ. ΣΈρεσλης στην κιθάρα.
Την εκδηλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου ανάμεσα τους ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Νάντια Αναστασίου, η Υπεύθυνοι Παιδείας Μαρία Ράλλη, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Παναγιώτη Νίκα Ιωάννης Μαντζούνης κ.α.

Απόσπασμα από την εκδήλωση σε βίντεο παρακάτω:
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ