ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Στην Φλωρεντία βρίσκονται μαθητές και καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου με το πρόγραμμα eTwinning

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:27:00 μ.μ. | |
Στην Φλωρεντία βρίσκονται μαθητές και καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου με το πρόγραμμα eTwinning
Για τη σχολική χρονιά 2018-2019 το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου έχει και πάλι δραστηριοποιηθεί στα προγράμματα eTwinning συνεργασίας σχολείων.


Το πρώτο πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι πρόγραμμα συνεργασίας με 2 ευρωπαϊκά σχολεία της Ιταλίας και της Πολωνίας και δημιουργός του ήταν το σχολείο του Ναυπλίου.

Ο τίτλος του είναι «Challenge Accepted» και αφορά σε μια σειρά προκλήσεων στις οποίες οι μαθητές καλούνται να συμμετέχουν, να γνωριστούν, να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και τον τόπο τους μέσα από τη χρήση ψηφιακών εργαλείων. 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές όλων των τάξεων και αποστολή 50 περίπου μαθητών με τους εκπαιδευτικούς τους βρίσκεται από την Δευτέρα 1 Απριλίου στην Ιταλία για την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ κατά την διαμονή τους το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε μουσεία και γνωριμία με την πόλη και την περιοχή, επισκέψεις στο συνεργαζόμενο σχολείο της πόλης, παρουσιάσεις εργασιών, ενω η επιστροφή τους αναμένεται το Σάββατο. 

Το δεύτερο πρόγραμμα που έχει εγκριθεί είναι ένα πρόγραμμα που δημιούργησε το σχολείο εταίρος στην Τουρκία με τίτλο «Sharp Brains with Mind Games» και έχει θέμα τα Μαθηματικά και την επίλυση μαθηματικών γρίφων. Σε αυτό το σχέδιο συνεργάζονται 57 εκπαιδευτικοί και 283 μαθητές από σχολεία Τυνησίας, Ουκρανίας, Τουρκίας, Αρμενίας, Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Ρουμανίας, Αλβανίας, Κροατίας, Τσεχίας, Ισπανίας, Λιβάνου, Πολωνίας, Γεωργίας, Μάλτας, Ιταλίας και Λιθουανίας. Με αυτό το πρόγραμμα σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε τις κοινωνικές, γνωστικές και δημιουργικές ικανότητες των μαθητών μας, καθώς θα προετοιμάσουν ένα παιχνίδι μυαλού και θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των χωρών εταίρων. Σε αυτό το σχέδιο συμμετέχουν οι μαθητές των τμημάτων Β3 και Β5 και η εργασία γίνεται μέσα στο σχολικό ωράριο, στο μάθημα της Πληροφορικής.

Τα προγράμματα αυτά εκτυλίσσονται στην προστατευόμενη πλατφόρμα του Twinspace όπου εγγράφονται σχολεία και εκπαιδευτικοί με την πιστοποίηση των εθνικών τους υπηρεσιών, και είναι απόλυτα ασφαλείς για την εργασία και επικοινωνία των μαθητών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ