ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

15 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Άργους στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:43:00 μ.μ. | |
15 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Άργους στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας
Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Άργους συμμετείχε σε δράση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Κινητικότητας Erasmus+ με τίτλο « Erasmus+ Vehicles» κατά το χρονικό διάστημα από 19/3/2019 έως 02/04/2019 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Συνολικά δεκαπέντε (15) μαθητές από τον τομέα Μηχανολογίας, και συγκεκριμένα: δέκα (10) μαθητές από τις Ειδικότητες Μηχανολογικών Κατασκευών και Οχημάτων της Γ’ τάξης και πέντε (05) μαθητές από τον Τομέα Μηχανολογίας της Β’ τάξης.
Οι μαθητές επισκέφθηκαν πληθώρα χώρων εργασίας, εκπαίδευσης και κατάρτισης παίρνοντας μέρος σε μια πολυδιάστατη δράση κινητικότητας.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της εκπαίδευσης/κατάρτισης επισκέφθηκαν:

· Το Πολυτεχνείο Βουκουρεστίου (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών) και αναλυτικότερα τα εργαστήρια Θερμοδυναμικής, Ψυκτικών, Εγκαταστάσεων και Οχημάτων

· Τις εκθέσεις αυτοκινήτων Tiriac και Ferrari/Aston Martin

· Τα συνεργεία αυτοκινήτων Avantage και Damar

· Το εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων της Ford στην πόλη της Craiova

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων επισκέφθηκαν:

· Το Τεχνολογικό Μουσείο

· Το Πολεμικό Μουσείο

· Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

· Τον πύργο Bran στην Τρανσυλβανία καθώς και την πόλη του Brasov
Στο Πολυτεχνείο Βουκουρεστίου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία και την τιμή να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους παρακολουθώντας εισηγήσεις των κυρίων Καθηγητών του Πολυτεχνείου.

Οι μαθητές συνομίλησαν και συνεργάστηκαν άψογα με επαγγελματίες του χώρου κατασκευής και επισκευής οχημάτων διευρύνοντας τους μαθησιακούς τους ορίζοντες. Είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με πρότυπους χώρους εργασίας και πρακτικής άσκησης, θέτοντας έτσι την βάση για μελλοντική επιτυχή διεξαγωγή σχετικών δραστηριοτήτων.
Νιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τον κύριο Ιωάννη Παπαϊωάννου, διευθυντή του Φορέα Υποδοχής (Athena Study and Training SRL), για την αμέριστη υποστήριξή του όλες τις ημέρες και ώρες του προγράμματος.

Παράλληλα ευχαριστούμε τον εκπαιδευτικό κύριο Ιωάννη Γλεντζέ για τον σχεδιασμό και τον συντονισμό του όλου προγράμματος, καθώς και τους εκπαιδευτικούς, κυρία Μαρία Φαρμάκη και κύριο Παναγιώτη Μπίσκο οι οποίοι συνόδευσαν τους μαθητές καθοδηγώντας τους και υποστηρίζοντάς τους.

Η επιτυχής διεξαγωγή του προγράμματος θα ήταν αδύνατη χωρίς την χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Ευχαριστούμε θερμά τους αρμόδιους του Ι.Κ.Υ. για την συνεργασία και την υποστήριξή τους.
Κάθε δράση δεν είναι παρά η υλοποίηση ενός οράματος. Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Άργους κύριος Νίκος Τσιπιανίτης, ένθερμος υποστηρικτής δημιουργικών και συνεργατικών δράσεων και προγραμμάτων που προάγουν την εποικοδομηστική και διερευνητική γνώση, και με την πλήρη αποδοχή και στήριξη όλων των εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑ.Λ. και του 1ου Ε.Κ. Άργους, έθεσε τις βάσεις υλοποίησης του προγράμματος.

Ευχόμαστε το Βουκουρέστι να είναι μόνο η αρχή μιας σειράς αντίστοιχων προγραμμάτων και προσδοκούμε την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ατόμων για τον σχεδιασμό και την υλοποίησή τους.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ