ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

6 συνταξιούχοι Τούρκοι ποδηλάτες έρχονται στο Ναύπλιο με μήνυμα «Ειρήνη στον κόσμο»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:49:00 μ.μ. |
6 συνταξιούχοι Τούρκοι ποδηλάτες έρχονται στο Ναύπλιο με μήνυμα  «Ειρήνη στον κόσμο»
Ο Χασάν, ο Βεντάτ, ο Σερντάρ, ο Μεμέτ, ο Γιουξέλ και ο Σελτζούκ είναι φίλοι. Μια παρέα έξι ποδηλατών, όλοι τους πάνω από 63 ετών, με αγάπη για την Ελλάδα. Ξεκίνησαν το δικό τους ταξίδι, για να την γνωρίσουν καλύτερα στέλνοντας το ίδιο μήνυμα: «Ειρήνη στον κόσμο»! 

«Αγαπάμε την Ελλάδα» λέει ο Μεμέτ και προσθέτει πως μότο του είναι η φράση «Ειρήνη στον κόσμο». Το ταξίδι τους το ονομάζουν «Step by Step Greece». Ξεκίνησαν από τα Ίπσαλα , πέρασαν από την Αλεξανδρούπολη, στάθηκαν για λίγο στην Κομοτηνή, στο Φανάρι και συνεχίζουν. 

Υπολογίζουν πως θα χρειαστούν περισσότερο από ένα μήνα κάνοντας στάσεις στη Θεσσαλονίκη, στην Ηγουμενίτσα, στην Πάτρα, στην Πελοπόννησο, στο Ναύπλιο, στην Αθήνα , στην Πάρο και στην Λέσβο. 2.500 χιλιόμετρα συνολικά με το ποδήλατο τους.

«Είναι ένα Πολύ ενδιαφέρον ταξίδι. Προετοιμαστήκαμε κάποιους μήνες και να στα 63 μας χρόνια το επιχειρούμε έχοντας πάρει φυσικά τις άδειες των γυναικών μας» λένε χαμογελώντας. Όπως επισημαίνει ο κος Μεμέτ «Η ποδηλασία για μας είναι ελευθερία». Προτρέπει μάλιστα όλους να κάνουν το ίδιο βάζοντας προορισμό, όπου εκείνοι επιθυμούν, να ξεκινήσουν όποια μέρα θέλουν, χωρίς να κοιτούν την ηλικία στην οποία βρίσκονται.

«Μερικοί άνθρωποι νομίζουν ότι είναι ελεύθεροι, αλλά δεν είναι. Η ποδηλασία σου δίνει μια αίσθηση ελευθερίας μοναδική που δεν την έχεις νιώσει αλλού» τονίζει ο χαμογελαστός ποδηλάτης σπεύδοντας να προσθέσει: {{» Ερχόμαστε από την Τουρκία και θέλουμε οι δύο λαοί, της Ελλάδας και της Τουρκίας, να έρθουν κοντύτερα, να γνωριστούν καλύτερα και να ζήσουμε μαζί ειρηνικά. Θέλουμε οι Έλληνες πολίτες να έρθουν στην Τουρκία και να γνωρίσουν και τη δική μας όμορφη χώρα.»}}

Φώτο- ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου
Πηγή: news.makedonias.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ