ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας στην Αργολίδα με θέμα "το ταξίδι"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:25:00 μ.μ. |
 Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας στην Αργολίδα με θέμα "το ταξίδι"
 Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το ΔΙ.Ε.Κ. Άργους και την Επιτροπή Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΠΕ Αργολίδας διοργανώνουν Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας με  βασικό θεματικό άξονα «το ταξίδι» 

Αντιλαμβανόμαστε το 'ταξίδι'με μια πολύ ευρεία έννοια την οποία μπορεί το κάθε σχολείο, Τάξη, εκπαιδευτικός να διαπραγματευτεί όπως νομίζει και όπως η Τάξη του προτιμά. 

Το Φεστιβάλ αυτό θα "συστεγάσει" το εφηβικό δημιουργικό «Τρίστρατο » Τέχνης, που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για τρίτη χρονιά, τις δράσεις στο πλαίσιο υλοποίησης των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Φεστιβάλ Δικτύου  σχολείων "Κι αν ήσουν εσύ;" του Πανελληνίου Δικτύου για το θέατρο στην Εκπαίδευση. 

Οι άξονες στους οποίους θα εστιάσουμε για την παρουσίαση των εργασιών των σχολείων θα είναι ποικίλοι  και θα σχετίζονται με την τέχνη. 

Ενδεικτικά θέματα: 

• Θέατρο - [παρουσίαση σκηνών από θεατρικά έργα, θεατρικά δρώμενα κ.λ.π] 

• Φωτογραφία - [έκθεση φωτογραφίας ή νideο προβολή με το φωτογραφικό υλικό που έχει προκύψει από τ δουλειά των μαθητών/-τριών] 

• Εικαστικά - [κάθε σχολείο μπορεί να "κατασκευάσει" τη δικιά του του βαλίτσα. Τί βαλίτσα θα είναι αυτή; Πού πηγαίνει, από πού έρχεται, ποιός την κρατά; ] 

• Ταινία μικρού μήκους , animation - Προβολή 

• Μουσική [μουσικά σχήματα, μια παιδική χορωδία μας ταξιδεύει...] 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ