ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Γ.Γκιόλας: Η προοδευτική συμμαχία δεν αποτελεί ευκαιριακή επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:00:00 μ.μ. |
Γ.Γκιόλας: Η προοδευτική συμμαχία δεν αποτελεί ευκαιριακή επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ
Άρθρο στην Εφημερίδα Η ΕΠΟΧΗ

Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για την Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν αποτελεί ευκαιριακή επιλογή και αντιστρατεύεται τη λογική που στο παρελθόν ακολούθησε το τότε κυρίαρχο στο σοσιαλιστικό χώρο ΠΑΣΟΚ, με την ανισόμερη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

Γιατί μια συνεργασία δημοκρατική, ισότιμη, ανοιχτή στο λαό και δημιουργική στη συμμετοχική παραγωγή πολιτικής, διαφέρει ουσιωδώς από τακτικισμό ευκαιριακού προσεταιρισμού μεμονωμένων ατόμων και παραγόντων.

Το διακύβευμα και η αναγκαιότητα που επιβάλουν την πολιτική των συμμαχιών είναι η πρόκληση στα επίδικα της εποχής. Ανάσχεση ή όχι των συνεπειών του άκρατου νεοφιλελευθερισμού. Υποστήριξη και ενδυνάμωση των κοινωνικών δικαιωμάτων, των δημοκρατικών ελευθεριών και διεύρυνση των κεκτημένων του εργατικού κινήματος.

Η αντιστοίχιση στον ευρωπαϊκό χώρο και τις επιλογές της ΕΕ είναι η απόκρουση των άκρων, μισαλλόδοξων και ρατσιστικών απόψεων των δυνάμεων εκείνων που βρίσκουν έδαφος στη θολή αντισυστημική διάθεση των λαϊκών μαζών, που ελέω σκληρού και αντικοινωνικού καπιταλισμού βρέθηκαν στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και παρίες και απόβλητοι στο πλέγμα των σχέσεων εξουσίας.

Η απάντηση στα ερωτήματα και στα δίπολα αυτά είναι η διεύρυνση των δυνάμεων της αριστεράς με ευρύτερα δημοκρατικά κοινωνικά σχήματα, που έχουν την υποστήριξη υπαρκτών πολιτικών δυνάμεων, που κινούνται στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και του προοδευτικού κέντρου.
Εν όψη όμως και των βουλευτικών εκλογών που θα ακολουθήσουν, πρέπει να επιδιωχθούν και οι αναγκαίες διεργασίες με κοινή ώσμωση και συμπράξεις με τον υπόλοιπο κόσμο της αριστεράς που έχει προσωρινά απομακρυνθεί, αλλά με το ένστικτο, το αγωνιστικό φρόνημα και το πείσμα για δικαίωση, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και τη νίκη.
Σαν κυβέρνηση ψηφίσαμε την απλή αναλογική για τη διακυβέρνηση της χώρας. Η σύμπλευση και συμπόρευση με τις κοινωνικές δυνάμεις, τα σχήματα και τα πολιτικά υποκείμενα που έχουν αναφορά στον κόσμο της εργασίας και του πολιτισμού, στη νεολαία, καθώς και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, είναι απαραίτητη για να ανατροφοδοτηθεί η συμμαχία των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στους κρίσιμους παλλαϊκούς αγώνες.

*Γιάννης Γκιόλας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ