ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Κάλοι, Τύλοι και άλλες Υπερκερατώσεις - Εκπαίδευση & αντιμετώπιση από τις σπουδάστριες του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:00:00 μ.μ. | | |
Κάλοι, Τύλοι και άλλες Υπερκερατώσεις - Εκπαίδευση & αντιμετώπιση από τις σπουδάστριες του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Αργολίδας
Οι σπουδάστριες του τμήματος «Tεχνικός Aισθητικός Ποδολογίας Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής» εκπαιδεύονται στο μάθημα της τεχνολογίας ποδολογίας, διδάσκονται για όλα τα μέσα:υλικά, όργανα,εργαλεία,συσκευές και μεθόδους αντιμετώπισης πρόβληματων των πελμάτων και των ονύχων, με την επίβλεψη της εκπαιδεύτριας Αισθητικής & Ποδολογίας κ. Σακέλλη.

Προβλήματα οπως: Κάλοι,τύλοι, σκληρύνσεις, εισφρήσεις,υπερκερατώσεις κτλ καθώς και προβλήματα που χρήζουν ονυχοπλαστικης.

Οι κάλοι και οι τύλοι είναι υπερκερατώσεις, δηλαδή σημεία ή επιφάνειες σκληρού δέρματος και είναι η αντίδραση του δέρματος σε συχνή ή διαρκή πίεση και τριβή. Όταν αυτό γίνεται σε υπερβολικό βαθμό, τότε προκύπτουν οι κάλοι ή τύλοι που μπορεί να είναι τόσο επώδυνοι ώστε να επηρεάζουν το βάδισμα και άλλες δραστηριότητες. 
Ως αίτια προβάλουν τόσο τα ακατάλληλα και στενά παπούτσια, όσο και παράγοντες ενδογενείς όπως κακή μηχανική του ποδιού, ανατομική δυσμορφία και παραμορφώσεις όπως σφυροδακτυλία, hallux valgus (κότσι) κ.α

Οι σπουδάστριες μαθαίνουν να χειρίζονται τον πελματογράφο για την σωστή διάγνωση και κατασκευή ορθοτικών πελμάτων που θα βοηθήσουν την μείωση του πόνου κάτω από τα πόδια αλλά και την ορθοσωμιά του κάθε ασθενή για ένα ξεκούραστο βάδισμα.

Στις πρακτικές μας ασκήσεις ποδολογίας μαθαίνουν σ έναν άριστα οργανωμένο και εξειδικευμένο ποδολογικό χώρο να αντιμετωπίζουν όλα τα παραπάνω προβλήματα στην πράξη, μέσα από σωστά κλινικά πεντικιούρ.

Μια ειδικότητα πολύ χρήσιμη για τον κόσμο που υποφέρει καθημερινά από τα κουρασμένα του πόδια γιατί όπως είναι γνωστό, η υγεία μας ξεκινά από τα πόδια!!

Έτσι από το ΙΕΚ ΟΑΕΔ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ θα αποφοιτήσουν σπουδαστές άριστα καταρτισμένοι και με πλούσιες γνώσεις και πολλά εφόδια που θα τους κάνουν μελλοντικούς έμπειρους ποδολόγους, απαραίτητους επιστήμονες στον κλαδο Υγείας! 

Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στόχος τους είναι να παρέχουν στους καταρτιζόμενους αρχική επαγγελματική κατάρτιση και να τους εξασφαλίζουν τα ανάλογα προσόντα μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων και να τους παρέχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τέτοιες δεξιότητες ώστε να διευκολύνεται η ένταξη τους στην παραγωγική διαδικασία.

Η φοίτηση στα ΙΕΚ είναι πέντε (5) συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, συνολικής διάρκειας 960 ωρώνΤα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους τους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5.

Δικαίωμα εγγραφής στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ έχουν οι απόφοιτοι λυκείου (κάθε τύπου: Γενικού, Τεχνικού, Επαγγελματικού, Πολυκλαδικού, Ενιαίου), καθώς και οι απόφοιτοι ΤΕΕ Β΄Κύκλου σπουδών, ΕΠΑ.Λ και ΕΠΑ.Σ ( Επαγγελματικό Λύκειο, Επαγγελματική Σχολή του ν.3475/2006). Οι εγγραφές, οι ανανεώσεις εγγραφών και οι κατατάξεις σπουδαστών στα ΙΕΚ, πραγματοποιούνται από 1η Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους.Οι ζητούμενες ειδικότητες, τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων αναφέρονται σε σχετική εγκύκλιο που εκδίδεται από τη Δ/νση Κατάρτισης του ΟΑΕΔ και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

http://www.oaed.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν το σχ. έτος 2019/20 στο τηλ. 2752021721, e-mail: iek.argolida@oaed.grΙΕΚ ΟΑΕΔ Αργολίδας

Ο Διευθυντής

Νικόλαος ΛέκκαςΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ