Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Στη Φλώρινα ο Μητροπολίτης Αργολίδας μετέφερε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:50:00 π.μ. |
Στη Φλώρινα ο Μητροπολίτης Αργολίδας μετέφερε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά (βίντεο)
Με θρησκευτική ευλάβεια υποδέχθηκε το απόγευμα στις 08 Απριλίου 2019, στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στο Αμύνταιο, το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, σύμπας ο κλήρος και ο ευσεβής λαός της κωμόπολης και της γύρω περιοχής.

Το Ιερό Λείψανο μετέφερε ο μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος το οποίο και παρέδωσε στον, αναμένοντα μπροστά από τον Ιερό Ναό μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας κ.κ. ,Θεόκλητο, ο οποίος το τοποθέτησε σε περίοπτη θέση, για προσκύνημα από τους πιστούς.
Ακολούθησε δέηση και στη συνέχεια προσφώνηση από τον κ.κ. Θεόκλητο, ενημέρωση για τη χθεσινή εσπερίδα και το βιογραφικό του μητροπολίτη Αργολίδος, από τον υποψήφιο διδάκτορα του ΑΠΘ Ηλία Μογλενίδη και στη συνέχεια ομιλία του κ.κ. Νεκτάριου με θέμα: « Άγιος Λουκάς, ένας Άγιος Ποιμένας και Γιατρός».
Στην υποδοχή των Ιερών Λειψάνων καθώς και στη εκδήλωση που ακολούθησε παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, ο δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Μωυσιάδης, αντιδήμαρχοι, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Τρύφων Γρομπανόπουλος και Άνθιμος Μπιτάκης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ