ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Σε ημερίδα για τις εμπορευματικές μεταφορές ο Γιάννης Μανιάτης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:55:00 μ.μ. |
Σε ημερίδα για τις εμπορευματικές μεταφορές ο Γιάννης Μανιάτης
 Ημερίδα με θέμα «Ελληνικές εμπορευματικές μεταφορές: Υφιστάµενη κατάσταση, προκλήσεις & µελλοντικές τάσεις», διοργανώνει η ΟΦΑΕ σε συνεργασία με την OPTILOG Advisory Services. Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Μαΐου (9.00 - 18.00) στο Εµπορικό & Βιοµηχανικό Επιµελητήριο Αθηνών (Ακαδηµίας 7, Αθήνα - αίθουσα ΕΡΜΗΣ) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σύμφωνα με το προσωρινό πρόγραμμα, κατά την έναρξη της ημερίδας χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο κ. Απόστολος Κενανίδης, Πρόεδρος ΟΦΑΕ, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος ΕΒΕΑ, ο κ. Xρήστος Σπίρτζης, Υπουργός Υποδοµών & Μεταφορών, ο κ. Απόστολος Μακρυκώστας, Γενικός Γραµµατέας Βιοµηχανίας Υπουργείου Οικονοµίας & Ανάπτυξης, εκπρόσωπος της Νέας ∆ηµοκρατίας και ο καθηγητής Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας ΚΙΝ.ΑΛ. και π. Υπουργός.

Την εισαγωγική οµιλία θα πραγματοποιήσει ο ∆ρ. Βασίλης Ζεϊµπέκης, Executive Advisor OPTILOG Advisory Services και θα έχει ως θέμα: «Το τοπίο των εµπορευµατικών µεταφορών στην Ελλάδα: ∆ιεθνείς, εθνικές μεταφορές & city logistics». Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με συντονίστρια την κα. Μαριλένα Αργυρού, Managing Director OPERATIONS CENTER και τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων του χώρου.

Μετά από το διάλειμμα, θα συζητηθεί το ζήτημα της ασφαλούς µεταφοράς και ασφάλισης του φορτίου, με κύριους άξονες τους εξής:

-Προστασία των Οδηγών και των Μεταφεροµένων Φορτίων µε την Εφαρµογή ∆ιεθνών Προτύπων Ασφαλείας στις Εθνικές και ∆ιεθνείς Οδικές Μεταφορές.

-Ασφάλιση οχήµατος & φορτίου.

-eTIR και eCMR: εργαλεία ανάπτυξης και διευκόλυνσης του διεθνούς εµπορίου.

-Ευθύνες & δικαιώματα: Προβληματισμοί και προτάσεις σε πρακτικά προβλήματα των μεταφορέων.

Σειρά στην ατζέντα της ημερίδας της ΟΦΑΕ έχει η οργάνωση, εκτέλεση και κοστολόγηση του µεταφορικού έργου. Θα αναλυθεί η κοστολόγηση του µεταφορικού έργου µε τη χρήση της µεθόδου Activity-based costing, όπως και οι υποχρεώσεις συμμόρφωσης των μεταφορικών επιχειρήσεων με την ADR 2019. Η επόμενη ενότητα αφορά στα πληροφοριακά συστήµατα στις εµπορευµατικές µεταφορές, όπου θα συζητηθεί η τηλεµατική ως διαδραστικό εργαλείο στα χέρια του οδηγού, όπως και οι εφαρµογές και λύσεις βελτιστοποίησης του σχεδιασµού του µεταφορικού έργου.
Με τον συντονισµό της κας. Θάλειας Αγριµανάκη, Εκδότριας του TΡΟΧΟΙ & ΤΙR, θα αναλυθεί η αειφορία και ο υπολογισµός του ανθρακικού αποτυπώµατος στις εµπορευµατικές µεταφορές. Οι σχετικές ομιλίες θα αφορούν στα εξής:

-Αειφορία στις εµπορευµατικές µεταφορές: Νοµοθεσία, υπολογισµός ανθρακικού αποτυπώµατος και δράσεις αντιστάθµισης.

-Τελευταίες εφαρµογές της τεχνολογίας DUAL FUEL D-GID σε Ελλάδα και Ευρώπη.

-Εφαρµοσµένη υγραεριοκίνηση στους πετρελαιοκινητήρες: Αποτελέσµατα της πράσινης ενέργειας στις εµπορευµατικές µεταφορές


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ