ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Σε φερόμενη διαθήκη του ο Μέγας Αλέξανδρος δίνει εντολή τα άρματα του να μεταφερθούν στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:12:00 μ.μ. |
Σε φερόμενη διαθήκη του ο Μέγας Αλέξανδρος δίνει εντολή τα άρματα του να μεταφερθούν στο Άργος
 O Κόιντος Κούρτιος Ρούφος (Quintus Curtius Rufus) ήταν Ρωμαίος ιστορικός, που έζησε την εποχή του Κλαύδιου ή του Βεσπασιανού.

Το μόνο σωζόμενο έργο του Κόιντου Κούρτιου Ρούφου, είναι το κείμενο «Ιστορίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου» (λατινικά: Historiae Alexandri Magni), το οποίο είναι μια βιογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα λατινικά, που αποτελούνταν συνολικά από δέκα βιβλία, εκ των οποίων έχουν χαθεί τα δύο πρώτα και τα υπόλοιπα οκτώ είναι ελλιπή.

Απόσπασμα από τη φερόμενη ως διαθήκη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως διασώζεται στο έργο του Quintus Curtius Rufus, Historiarum Alexandri Magni Macedonis Libri Qui Supersunt, σσ. 2879-2882 γίνεται αναφορά στο Άργος και την αγάπη που έτρεφε ο Μέγας Αλέξανδρος για τον τόπο του και στην οποία δίνει εντολή να μεταφερθούν τα άρματα του στο Ναό του Ηρακλέους:

Το έργο του Κόιντου Κούρτιου Ρούφου διακρίνεται για την «ρευστότητα» της γραφής, και ενώ η επιφανειακή μελέτη του μπορεί να αποκαλύπτει τα διάφορα λάθη του συγγραφέα τα σχετικά με την γεωγραφία, τις χρονολογίες και τις τεχνικές γνώσεις περί των στρατιωτικών θεμάτων, μια πιο λεπτομερής μελέτη αποκαλύπτει ότι στο επίκεντρο του έργου του βρίσκεται ο ριζοσπαστικός χαρακτήρας του και οι διαμαρτυρίες κατά των αυτοκρατόρων της εποχής του, τους οποίους θεωρούσε τυράννους.

*Εικονογράφηση σελίδας σε αρχέτυπο προ του 1500, από την ιταλική έκδοση του έργου του Κόιντου Κούρτιου Ρούφου, “Historiae Alexandri Magni”, Φλωρεντία 1478.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ