ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Οι βασικές θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:35:00 μ.μ. | | | |
Οι βασικές θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου
Στις εκλογές του Μάη:

- Ψηφίζουμε τα ψηφοδέλτια της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στο Δήμο Ναυπλιέων και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
- Στηρίζουμε – δυναμώνουμε το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, παντού!


Σ' αυτές τις εκλογές:

- Επειδή θέλουμε να αντιπαρατεθούμε σ' αυτούς που μας έφεραν ως εδώ: Ευρωπαϊκή Ένωση, Κυβερνήσεις, Περιφερειακή και Δημοτική αρχή!
- Επειδή θέλουμε να ανατρέψουμε αυτά που μας επιβάλουν!
- Επειδή πάμε κόντρα στο κατεστημένο!

Ψηφίζουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση!


Γιατί θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά!

Γιατί οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, είναι αυτές που διεκδικούν λύσεις στα μικρότερα και μεγαλύτερα λαϊκά προβλήματα.

Διαφέρουμε γιατί βάζουμε στο κέντρο της προσοχής μας τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολλών.

Συγκεκριμένα:

· Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή που να στέκεται δίπλα στους δημότες που έχουν προβλήματα. Να μειωθεί η Δημοτική φορολογία για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά, με κοινωνικά κριτήρια.

· Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων στο Δήμο. Ο Δήμος να στρέψει τη προσοχή του στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους ΑΜΕΑ και αυτούς που έχουν ανάγκη.

· Να αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο Ναυπλίου σε προσωπικό και υποδομές. Διεκδικούμε δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου Υγεία. Κέντρα Υγείας επαρκώς στελεχωμένα και εξοπλισμένα σε όλα τα βασικά χωριά του Δήμου.

· Απαιτούμε αξιοπρεπή σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Να σταματήσει να γίνεται μάθημα σε λυόμενα. Να σταματήσουν τα υπάρχουν νηπιαγωγεία χωρίς προαύλια και σε ισόγεια πολυκατοικιών. Διεκδικούμε όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς, χωρίς τροφεία.

· Διεκδικούμε ποιοτικό, αρκετό και φθηνό νερό. Είναι απαράδεκτο το νερό να γίνεται εμπόρευμα. Πόσιμο νερό σε όλες τις βρύσες. Άμεση προστασία και έλεγχο των πηγών των Μύλων. Διασφάλιση του δικτύου διανομής από διαρροές και παροχή καλού και αρκετού νερού σε όλους τους οικισμούς του Δήμου. Παρέμβαση του Δήμου για παροχή φθηνού νερού για άρδευση των χωραφιών από τον Ανάβαλο.

· Απαιτούμε το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδίο να γίνεται με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες για την κατοικία, τις υποδομές κοινής ωφέλειας, τις υποδομές Υγείας και Παιδείας και τις υποδομές αναψυχής. Να σταματήσει η εγκατάλειψη και ο μαρασμός των Δημοτικών Διαμερισμάτων. Να προγραμματιστούν τα έργα υποδομής και αναβάθμισης που έχει ανάγκη το κάθε χωριό του Δήμου.

· Να διαμορφωθούν υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού για τη νεολαία. Θέλουμε ελεύθερους χώρους για εμάς και τα παιδιά μας. Να συντηρηθούν τα πάρκα οι πλατείες και οι παιδικές χαρές στη πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα.

Διεκδικούμε άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής του πολίτη:

- Αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα κτήρια μαζικής συνάθροισης με πρώτα τα σχολεία, το Νοσοκομείο κ.α.

- Αντιπλημμυρική προστασία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Δεν είναι δυνατό σε κάθε έντονη βροχόπτωση οι δρόμοι να γίνονται αδιάβατοι, άνθρωποι να κινδυνεύουν και σπίτια να πλημμυρίζουν.

- Αντιπυρική προστασία των ευαίσθητων περιοχών με άμεσα μέτρα πρόληψης. Ιδιαίτερά επισημαίνουμε τον κίνδυνο για την παλιά πόλη Ναυπλίου.

· Να προστατευτεί ο Υγροβιότοπος και να γίνει χώρος αναψυχής και γνωριμίας με την πανίδα. Να προστατευτεί ο Αργολικός κόλπος. Να σταματήσει η ρύπανση, από απορρίμματα, από βιομηχανικά απόβλητα και τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού. Προστασία της παραλίας του Τολού από απόβλητα.

· Να μη κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ μαρίνα στο λιμάνι του Ναυπλίου, που θα λειτουργεί σε βάρος του λαού της πόλης.

· Να προστατευτούν και να αναδειχτούν τα ιστορικά μνημεία και οι χώροι πολιτιστικής κληρονομιάς.

· Στη διαχείριση των απορριμμάτων. Να σταματήσει άμεσα το αίσχος της χωματερής στη Καραθώνα. Να αποκατασταθούν οι ΧΑΔΑ στην ευρύτερη περιοχή με ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη. Να μη προχωρήσει η ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ. Η λύση βρίσκεται στη δημιουργία Ενιαίου Κρατικού Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, για να μην πληρώνουμε τα σκουπίδια για «χρυσό».

Για όλα αυτά παλεύει η Λαϊκή Συσπείρωση!

- Διεκδικεί το Δήμο για να προγραμματίζει σύμφωνα με τις ανάγκες και όχι τα έργα βιτρίνας και αυτά που συμφέρουν τους επενδυτές, γιατί αυτά είναι «επιλέξιμα» από ΕΕ και Κυβερνήσεις. Διεκδικεί το Δήμο για να είναι συμπαραστάτης στα προβλήματα και τις ανάγκες των δημοτών.

- Καλούμε το λαό του Ναυπλίου και των χωριών, να μην ψάχνει να βρει ποιος θα είναι ο καλύτερος Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης. Όλοι αυτοί είναι δοκιμασμένοι και σίγουρα κόντρα στις ανάγκες των πολλών.

- Τον καλούμε να σκεφτεί ποιος θα υπερασπίζεται και θα διεκδικεί όλα τα παραπάνω, ποιος θα είναι καλύτερη αντιπολίτευση στο Δήμο, την Περιφέρεια και την Ευρωβουλή!

- Καλούμε ιδιαίτερα, όλο τον κόσμο που βρεθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που που νιώθει προοδευτικός και αριστερός, που έβγαλε συμπεράσματα από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που διαπιστώνει τα επικίνδυνα παιχνίδια με υποτακτική στάση απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, να έρθει μαζί μας, να στηρίξει τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Ναύπλιο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με την υποστήριξη του ΚΚΕ θα υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα, θα είναι μπροστά στους αγώνες, θα ανοίγουν το δρόμο για τη ζωή που μας αξίζει.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ