ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

"Πελοπόννησος Πρώτα": Η Περιφερειακή Αρχή σε σύγχυση και πανικό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:26:00 μ.μ. |
Πελοπόννησος Πρώτα: Περιφερειακή Αρχή σε σύγχυση και πανικό
 Σε πανικό φαίνεται ότι βρίσκεται η Περιφερειακή Αρχή, αφού προκειμένου να περάσει όπως όπως και τελευταία στιγμή μικροέργα πελατειακών σχέσεων, τα φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο για έγκριση ως δήθεν επείγοντα θέματα, εκτός ημερήσιας διάταξης, μαζί με πραγματικά επείγοντα έργα. Κάτι τέτοιο αντιμετωπίσαμε και στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη το βράδυ (17/4/19).

Στη λίστα με τα 23 (!) εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, από τα οποία οι 10 εισηγήσεις μας δόθηκαν μόλις δύο ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ήταν ανακατωμένα έργα αντιπλημμυρικά και ανάγκης παρεμβάσεων σε δρόμους που παρουσιάζουν επικινδυνότητα και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και χρηματοδοτήσεις μικροέργων ρουσφετολογικού χαρακτήρα που φυσικά δεν είναι επείγοντα. Οι παρατάξεις της μειοψηφίας ζητήσαμε να συζητηθούν τα πραγματικά επείγοντα θέματα, όμως η Περιφερειακή Αρχή επέμενε να συζητηθούν όλα μαζί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη συζητηθεί κανένα εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, αφού η άποψη της πλειοψηφίας ήταν «ή όλα τώρα ή τίποτα». Φαινόμενα αλαζονείας και αυταρχισμού που έρχονται από παλιά, μόνο που σήμερα δεν βγάζουν «καρπούς» αφού η Περιφερειακή Αρχή δεν διαθέτει την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι ο ρόλος της Περιφέρειας είναι αναπτυξιακός και αρμοδιότητά της αποτελούν κυρίως τα μεγάλα έργα. Ωστόσο μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Για παράδειγμα, στη χθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η προγραμματική σύμβαση για βελτίωση δύο γηπέδων κόστους 360.000 ευρώ, σε χώρους που ανήκουν στην Εκκλησία και όπου η Περιφέρεια και οι Δήμοι δεν θα έχουν καμία δικαιοδοσία όσον αφορά τη λειτουργία τους, αλλά και η συντήρηση τέμπλου ιερού ναού καθώς και ο καθαρισμός εκκλησιαστικών εικόνων! Τέτοιου είδους έργα μονοπωλούν κάθε φορά, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Για την Πελοπόννησος Πρώτα
ο επικεφαλής Νίκος Πατσαρίνος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ